1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Fortuna-Onnela

Stenbrohultsvägen 6, Uppsala

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
40
Rumsstorlek
32 kvm
Talade språk
svenska, finska, engelska

Välkommen till oss

VerksamhetschefMaria Probst

Telefon: 070-448 55 20

Boendet

Modernt och naturnära äldreboende

Attendo Fortuna-Onnela är ett litet äldreboende med 40 platser för äldre med demensdiagnos eller större omvårdnadsbehov, beläget i Sävja i Uppsala. Vi är ett livsstilsboende och arbetar efter konceptet Utevistelse & Trädgård. Här är utomhusaktiviteter ett givet inslag i vardagen, alla dagar i veckan. 

Här finns 40 ljusa, moderna och trivsamma lägenheter fördelade på två våningsplan. Lägenheterna, som är på ca 32 kvm, har tillgänglighetsanpassade badrum samt ett pentry. Vi har en stor, fin trädgård där man bland annat hittar planteringsbäddar, fruktträd och mysiga uteplatser med rum för måltider och samvaro.

Vi har även två finskspråkiga avdelningar där vi tar till vara på den finska kulturen, traditionen, maten och språket.

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg på ditt sätt

På Attendo Fortuna Onnela arbetar vi som ett team för att ge dig bästa vård och omsorg. En del i detta är att en individuell genomförandeplan upprättas, där dina önskemål och behov beskrivs, så att vi kan ge den vård och omsorg som bäst passar dig.

Vårt koncept Utevistelse & Trädgård genomsyrar våra aktiviteter och här är utomhusaktiviteter ett givet inslag i vardagen, alla dagar i veckan.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

På Attendo Fortuna-Onnela äldreboende i Uppsala har vi engagerade och kompetenta medarbetare.

Våra medarbetare består av omsorgspersonal, sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast samt verksamhetschef.

Mat

Matglädje

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi serverar mat med högt näringsinnehåll, anpassad för de boende. Maten kommer från Familjen Dafgårds men vi tillagar tillbehör som potatis, ris, pasta och grönsaker på plats. Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Besök oss digitalt!

Är du intresserad av boendet?

Nu erbjuder vi digitala visningar av vårt fina boende via telefon eller dator.
Säkert och enkelt.

Häng med i vår vardag!

På Instagram postar vi händelser från boendet. Häng med på allt ifrån uppträdanden med livemusik, gofika, spännande utflykter med mera. 

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.808909,"lng":17.697216},"content":"<h4>Attendo Fortuna-Onnela, äldreboende i Uppsala</h4><p>Stenbrohultsvägen 6 </br> 757 58 Uppsala </br> Uppsala län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.808909,17.697216' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Stenbrohultsvägen 6,
757 58 Uppsala
Uppsala län

Öppna vägbeskriving