1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Fresta Södra Allé

Fresta Södra Allé 2, Stockholm

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
31 kvm
Talade språk
svenska, spanska, persiska, franska, ryska, estländska, finska, engelska

Välkommen till oss

VerksamhetschefSimone Steffen

Telefon: 072-142 91 43

Boendet

Nybyggt äldreboende i lugnt och naturnära område

Hösten 2017 öppnades Attendo Fresta Södra Allé i Upplands Väsby. Det är ett modernt äldreboende med inriktning Utevistelse & Trädgård, med fina omgivningar nära härlig natur och trevliga promenadstråk. Här finns en grönskande trädgård med planteringslådor, fruktträd, promenadstråk, utegym och mysiga uteplatser för vila och gemenskap. Även inne är det trivsamt med rymliga, ljusa lägenheter och gott om gemensamma utrymmen för samvaro. Välkommen att kontakta oss för mer information!

Omsorg & Aktiviteter

Stort aktivitetsutbud

Här erbjuds många varierande aktiviteter, både individuella och gemensamma. Vi uppmärksammar traditionella högtidsdagar och bemärkelsedagar och bjuder gärna in vänner och närstående att fira med oss.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Tillsammans med din kontaktperson och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska planerar du din dag och kommer överens om hur omsorgen ska utformas, när insatserna ska ske och vilka aktiviteter och utflykter du är intresserad av. Dina önskemål och behov dokumenteras i genomförandeplanen som ligger till grund för personalens arbete och som säkerställer att omsorgen blir utförd som du vill. Läkare, sjukgymnast och/eller arbetsterapeut finns knutna till verksamheten och har det medicinska och rehabiliterande ansvaret för dig.

Besök oss digitalt!

Är du intresserad av boendet?

Nu erbjuder vi digitala visningar av vårt fina boende via telefon eller dator.
Säkert och enkelt.

Trygga besök

Hos oss finns en trygg mötesplats för kunder och närstående i utomhusmiljö, med stort avstånd och med en skiljevägg i plexiglas. Glädjen över att äntligen få träffa nära och kära efter en lång tids isolering på grund av covid-19 har förstås varit mycket stor. Nu närmar sig hösten och än finns det fina, varma dagar att träffas utomhus. 

Välkommen!

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.51984,"lng":17.963035},"content":"<h4>Attendo Fresta Södra Allé, äldreboende i Upplands Väsby, Stockholm</h4><p>Fresta Södra Allé 2 </br> 194 54 Stockholm </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.51984,17.963035' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Fresta Södra Allé 2,
194 54 Stockholm
Stockholms län

Öppna vägbeskriving