Tills vidare gäller besöksförbud på våra äldreboenden. Vi vidtar skärpta åtgärder med anledning av Coronavirusets spridning. Läs mer här

Attendo Kapellgärdet Norra

Vattholmavägen 12 A, Uppsala

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
105
Talade språk
Svenska
Särskild fokus
Livsstilsboende Sport & Spa

Välkommen till oss

VerksamhetschefAnna Palm

Telefon: 076-695 75 42

Boendet

Nybyggt & modernt äldreboende

Attendo Kapellgärdet Norra är ett nybyggt och modernt äldreboende i Uppsala. 99 lättmöblerade lägenheter varav sex stycken parlägenheter. Det är ljusa och rymliga lägenheter som  har pentry och ett stort badrum. Lägenheterna är fördelade på mindre enheter med egna balkonger, kök och vardagsrum.

Här träffas vi för att umgås, dricka kaffe och ha det bra, eller varför inte träffas i sportbaren och följ favoritlaget med något gott att dricka?  

Boendet drivs med konceptet sport och spa, vilket innebär att vi har ett stort fokus på att våra boende ska må bra i både kropp och själ. Vi har en träningslokal för enskilda- och gruppövningar samt en relaxavdelning med bastu och skönhetsvård. Uppe på vår takterrass kan man koppla av och njuta av en fantastisk utsikt.

Ladda ner faktablad

Omsorg & Aktiviteter

Stort aktivitetsutbud

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktman i personalgruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Vi erbjuder många aktiviteter bl.a. spa-aktiviteter så som bubbelbad, bastu, manikyr och avslappning i våra mysigt inredda relaxavdelning. Vi erbjuder även sport-aktiviteter så som bl.a. träning i vårt gym, stavgång eller cykling. Eller varför bara inte njuta av vår fantastiska takterrass med en fantastisk utsikt över centrala Uppsala och Gamla Uppsala.

På Attendo Kapellgärdet Norra utgår all omsorg från dig, dina behov och dina önskemål.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

På Attendo Kapellgärdet Norr lägger vi stort fokus på kompetens, engagemang och omsorg. Hos oss jobbar undersköterskor och vårdbiträden och finns på plats dygnet runt. Utöver dessa består våra medarbetare av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, arbetsterapeut, fysioterapeut samt sjuksköterskor. Vi har en hälsoinspiratör som arbetar med att erbjuda, inspirera och stimulera till aktiviteter för att de boende ska upprätthålla ett aktivt och meningsfullt liv.

Mat

Matglädje

Måltiden är en viktig stund på dagen och vi värdesätter att det är en lugn och trivsam stund, där personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig. Kosten är varierad och matsedeln anpassas efter traditioner, smak och årstider. De boendes önskemål fångas upp vid de återkommande boenderåden där både boende och personal deltar. Till helgen och högtider så dukar vi upp lite extra fint och serverar festligare mat.

Häng med i vår vardag!

På Instagram och Facebook postar vi händelser från boendet. Häng med på allt ifrån filmkvällar, gofika, barhäng, spännande utflykter med mera. 

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.872923,"lng":17.637953},"content":"<h4>Attendo Kapellgärdet Norra, äldreboende i Uppsala</h4><p>Vattholmavägen 12 A </br> 754 23 Uppsala </br> Uppsala län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.872923,17.637953' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Vattholmavägen 12 A,
754 23 Uppsala
Uppsala län

Öppna vägbeskriving