Attendo Råbyvägen

Råbyvägen 59C, Uppsala

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
75
Rumsstorlek
32-41 kvm
Talade språk
Svenska, Arabiska, Engelska, Filippinska, Holländska, Italienska

Välkommen till oss

VerksamhetschefEmelie Sköldulf

Telefon: 070-865 57 20

Boendet

Boende där hälsa och välmående står i fokus

Attendo Råbyvägen i Uppsala är ett modernt äldreboende som öppnade i juni 2018. Det är ett livsstilsboende med inriktning Sport & Spa vilket innebär att boendet har en tydlig profil där hälsa och välmående står i fokus. Förutom trivsamma lägenheter och fina gemensamma ytor finns det ett spa med badkar och relaxavdelning samt en träningslokal för dig som trivs med att hålla igång. Vi har också en sportbar med storbilds TV där man kan titta på matcher och ta sig något att dricka.

På Attendo Råbyvägen finns 75 lägenheter, fördelade på fyra våningsplan med åtta avdelningar.

Lägenheterna är på 32, 33 eller 41 kvm där de största är parlägenheter och har plats för två personer. Varje lägenhet har ett stort rum, ett pentry samt ett badrum med en egen kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Varje lägenhet är utrustad med en vårdsäng men i övrigt möblerar du själv.

På varje avdelning finns mysiga gemensamma sällskapsytor med utgång till balkong/uteplats samt kök och matsal.

Utanför avdelningarna har de som bor på Attendo Råbyvägen tillgång till träningslokal, relax och spa, pub, aktivitets- och spelrum samt den härliga trädgården.

Välkommen att kontakta oss för mer information.

Omsorg & aktiviteter

Arbetsmetod bygger på kontaktmannaskap

På Attendo Råbyvägen planerar omvårdnadsteamet tillsammans med den boende och/eller närstående hur vård och omsorg ska utformas för den boendes välbefinnande och ett värdigt liv.

Här arbetar vi med en personcentrerad vård och ett vardagsrehabiliterande förhållningssätt som innebär att vi ser till det friska och uppmuntrar till aktivitetet och självständighet. Vår arbetsmetod bygger på kontaktmannaskap och ett gott teamarbete mellan de olika yrkeskategorierna.

Konceptet Sport och Spa innebär att vi har ett stort fokus på att de boende ska må bra i både kropp och själ. Aktiviteterna varierar och innehåller allt från att följa idrottshändelser, gemensam pubafton med dans, göra egna tvålar och ansiktsmasker till provsmakning av choklad och exotiska frukter.

Medarbetare

Medarbetare på plats dygnet runt

På Attendo Råbyvägen finns undersköterskor och vårdbiträden på plats dygnet runt. Utöver dessa består våra medarbetare av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, arbetsterapeut, fysioterapeut samt sjuksköterskor.

Sjuksköterska finns på plats dagtid och övrig tid finns joursköterska tillgänglig.

Matsedel efter traditioner och årstider

På Attendo Råbyvägen beställs maten från Dafgård och Martin & Servera. Kosten kommer bli varierad och matsedeln anpassas efter traditioner och årstiderna. De boendes önskemål fångas upp vid de återkommande matråden där både boende och personal deltar.

Vi kommer lägga stor vikt vid att det skall se trevligt ut vid bordet med servetter, blommor eller annan bordsdekoration. Måltiderna serveras gemensamt i avdelningens matsal eller i den egna lägenheten om det önskas.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Följ oss i sociala medier

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.8744815,"lng":17.6465624},"content":"<div>Marker 1<\/div>"}]}