1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Råbyvägen

Råbyvägen 59C, Uppsala

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
75
Rumsstorlek
32-41 kvm
Talade språk
Svenska, Arabiska, Engelska, Filippinska, Holländska, Italienska

Välkommen till oss

VerksamhetschefEmelie Sköldulf

Telefon: 070-865 57 20

Boendet

Boende där hälsa och välmående står i fokus

Attendo Råbyvägen i Uppsala är ett modernt livsstilsboende med inriktning Sport & Spa, vilket innebär att boendet har en tydlig profil där hälsa och välmående står i fokus.

Här finns 75 lägenheter, fördelade på fyra våningsplan med åtta avdelningar.

På varje avdelning finns mysiga gemensamma sällskapsytor med utgång till balkong/uteplats samt kök och matsal.

Förutom trivsamma lägenheter och fina gemensamma ytor finns det ett spa med badkar och relaxavdelning samt en träningslokal för dig som trivs med att hålla igång. Vi har också en sportbar med storbilds TV där man kan titta på matcher och ta sig något att dricka. Vi har även aktivitets- och spelrum samt den härliga trädgården.

Välkommen att kontakta oss för mer information.

Lägenheterna

Trivsamma lägenheter

Våra trivsamma lägenheter är mellan 32 - 33 m² och är anpassade och välplanerade för att skapa förutsättningar för att du ska kunna leva bekvämt och självständigt. Det är ett större rum med kökspentry samt ett stort badrum med en egen kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Här kan vi även erbjuda boende till par som tillsammans flyttar till oss, lägenheterna är större och är på 41m².

Varje lägenhet är utrustad med en vårdsäng men i övrigt möblerar du själv med hur du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma. 

Omsorg & aktiviteter

Må bra i både kropp och själ

På Attendo Råbyvägen planerar omvårdnadsteamet tillsammans med den boende och/eller närstående hur vård och omsorg ska utformas för den boendes välbefinnande och ett värdigt liv.

Här arbetar vi med en personcentrerad vård och ett vardagsrehabiliterande förhållningssätt som innebär att vi ser till det friska och uppmuntrar till aktivitetet och självständighet. Vår arbetsmetod bygger på kontaktmannaskap och ett gott teamarbete mellan de olika yrkeskategorierna.

Konceptet Sport och Spa innebär att vi har ett stort fokus på att de boende ska må bra i både kropp och själ. Vi erbjuder då ett varierat utbud av aktiviteter som triggar våra sinnen både i rörelser och avkoppling. 

Medarbetare

Engagerade medarbetare

På Attendo Råbyvägen utgår all omsorg från dig, dina behov och dina önskemål. Våra medarbetare har gedigen erfarenhet och specialkompetens inom äldreomsorg. Här finns sjuksköterskor dygnet runt samt fysioterapeuter och arbetsterapeuter dagtid. Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver på det sätt som du vill ha den.

Vi har en hälsoinspiratör som arbetar med att erbjuda, inspirera och stimulera till aktiviteter för att de boende ska upprätthålla ett aktivt och meningsfullt liv.

Mat

Måltiden är en viktig del av dagen

Måltiden är en viktig del av dagen och för vårat välmånede där vi värdesätter att det är en lugn och trivsam stund. Menyerna  är näringsberäknade och är framtagna av Attendos kostchef. Maten som serveras kommer till viss del från Familjen Dafgårds men tillreds och kompletteras med tillbehör på boendet.

Dina önskemål fångas upp vid de återkommande boenderåden där både boende och personal deltar.

Personalen bakar ofta kaffebröd som serveras till eftermiddagsfikat, är du intresserad får du gärna vara med och baka. Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram skillnad mellan vardag och fest. Därför dukar vi gärna fint så ofta tillfälle ges.

Besök oss digitalt!

Är du intresserad av boendet?

Nu erbjuder vi digitala visningar av vårt fina boende via telefon eller dator.
Säkert och enkelt.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.8744815,"lng":17.6465624},"content":"<h4>Attendo Råbyvägen, äldreboende i Uppsala</h4><p>Råbyvägen 59C </br> 754 29 Uppsala </br> Uppsala län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.8744815,17.6465624' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Råbyvägen 59C,
754 29 Uppsala
Uppsala län

Öppna vägbeskriving