Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning av coronavirus/covid-19. Läs mer om våra åtgärder

Attendo Terra Nova

Terra Novavägen 20, Visby

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
60
Rumsstorlek
30 kvm
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefAgneta Pettersson

Telefon: 070-876 44 98

Boendet

Äldreboende i naturskönt område

Attendo Terra Nova är Gotlands modernaste äldreboende med 60 lägenheter fördelat på sex avdelningar. På plan två finns tre avdelningar med särskilt boende och på plan 1 tre avdelningar med demensboende.

Lägenheterna är på ca 30 kvadratmeter med kokvrå, toalett och dusch. Lägenheterna är utrustade med säng, madrass och sängbord.

På varje avdelning finns 10 lägenheter samt utrymme för samvaro, kök och tvättstuga. På vår innergård finns fina gångvägar där man kan promenera självständig. På plan två har vi en stor samlingssal där vi har gemensamma aktiviteter och middagar samt musikunderhållning som är uppskattade inslag.

Attendo Terra Nova ligger i ett naturskönt område med skog och villaområden.

Omsorg & aktiviteter

Vi skapar en trevlig vardag

Vi lägger fokus på god vård och omsorg som utgår från de boendes egna önskemål och behov. Vi är måna om att skapa en trevlig vardag med olika typer av aktiviteter som kan ske i grupp eller enskilt, inne och ute.

Medarbetare

Medarbetare inom olika områden

På Attendo Terranova finns en verksamhetschef med ansvar för hela verksamheten. Vi har undersköterska/vårdbiträden dygnet runt och sjuksköterska på plats på dagtid. Övrig tid har vi hjälp från Attendo Sudergården.

Vi har besök av läkare varje vecka och vid behov från Unicare Vårdcentral. Två dagar i veckan har vi även arbetsterapeut och fysioterapeut på plats. Vi har också fotvårdare och frisör som kommer till oss.

Har du frågor, kontakta oss gärna!

Mat

God och näringsriktig mat

Måltiderna är viktiga för oss på Terra Nova. När vi äter har vi en trevlig stund tillsammans. Att maten är god och näringsriktig är viktigt och vi lägger stor vikt vid miljön runtomkring, som att sitta i lugn och ro vid ett vackert dukat bord. 

Helger och högtider uppmärksammas genom att vi dukar extra fint och serverar festligare mat och dryck. Huvudkomponenten levereras från Dafgård, tillbehör tillagar vi på Terra Nova. Vi serverar alltid efterrätt. Till kaffestunden serverar vi ofta kaffebröd som vi bakar på enheten, som även sprider härliga dofter.

Besök oss digitalt!

Är du intresserad av boendet?

Nu erbjuder vi digitala visningar av vårt fina boende via telefon eller dator.
Säkert och enkelt.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":57.615077,"lng":18.320714},"content":"<h4>Attendo Terra Nova, äldreboende i Visby, Gotland</h4><p>Terra Novavägen 20 </br> 621 53 Visby </br> Gotlands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=57.615077,18.320714' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Terra Novavägen 20,
621 53 Visby
Gotlands län

Öppna vägbeskriving