Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Arwidius Väg

Attendo Arwidius 62A och 62B är två gruppbostäder i Arlöv med vacker omgivning med grönska och natur in på husknuten.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser - 12

    Rumsstorlek - 42,7 kvm

    Talade språk - Svenska, Arabiska

    Byggt år - 2019

    Lediga platser - Ja

  • Särskild kompetens: TEACCH-modellen Personkrets 1 enligt 9:9 § LSS
Story image

Gruppbostäder i vacker omgivning

Attendo Arwidius väg 62A och 62B är gruppbostäder i Arlöv precis utanför Malmö. Verksamheten vänder sig till vuxna med intellektuell funktionsnedsättning och autism.

Gruppbostäderna ligger i en vacker omgivning med grönska och natur in på husknuten. Området erbjuder närhet till ridanläggning, vacker natur, köpcentra och restauranger. Det finns även goda kommunikationer till Malmö och Lund.

Lägenheterna är byggda med hög standard och samtliga lägenheter är tillgänglighetsanpassade. Vi har en gemensam trädgård men alla lägenheterna har uteplatser. Det är 2-rums lägenheter om ca 42 kvm.

Boendena är bemannade dygnet runt med personal som är utbildad inom LSS. Det finns även sjuksköterska att tillgå dygnet runt.

Vi kan även erbjuda daglig verksamhet som ligger i Lund ca 23 minuter med verksamhetens egna bil. Attendo Nimbus Skjutbanevägen | Daglig verksamhet i Lund

Story image

Pedagogik enligt TEACCH-modellen

Vi vill skapa dagar som känns meningsfulla utifrån varje persons unika förmåga och önskan. Vi arbetar för att du ska kunna påverka ditt eget liv och din vardag. Dina dagar ska styras av vad just du tycker om att göra- vi vill ge omsorg på ditt sätt! Detta möjliggörs genom att individuellt anpassa stödet och arbeta med tydliggörande pedagogik enligt TEACCH-modellen. Detta ger en förutsägbarhet och trygghet i vardagen.

Alla medarbetare får handledning och utbildning ibland annat tydliggörande pedagogik kontinuerligt. Till vår hjälp har vi Nimbus Akademin som utbildar och ger handledning kontinuerligt och vid behov.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?