Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Björkåsgatan

Björkåsgatan är en nybyggd gruppbostad i centrala Mölndal med närhet till park, matbutik och restauranger. Målet för vår verksamhet är att stärka varje person till att bli så självständig som möjligt utifrån egna förutsättningar, styrkor och förmågor.

Kontakt

Unit contact image

Adress

 • Björkåsgatan 5

 • 431 31 Mölndal

 • Västra Götalands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser - 6

  Särskild fokus - LSS 9:9, Personkrets 1

  Byggt år - 2021

  Centralt, Personal dygnet runt, Naturnära, Trädgård, Balkong

 • Särskild kompetens: Lågaffektivt bemötande TEACCH

Vår omsorg – din trygghet

Björkåsgatan är en helt ny gruppbostad (2021) och öppnar i september. Verksamheten är belägen i centrala Mölndal med fin natur i området. Huset är en fristående byggnad med stor trädgård. Här finns 6 moderna och ljusa lägenheter med egen balkong. Vi har även fina gemensamhetsutrymme där man kan laga mat, titta på tv och delta i gemensamma aktiviteter så som att spela spel och ha det trevligt tillsammans. För de boendes trygghet är bostaden bemannad dygnet runt med sovande jour.

Intill boendet ligger en fin park och i närheten finns även ett stort köpcentra som innehåller flertalet klädbutiker, matbutik och flera olika restauranger. Det finns goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagn, buss och tåg.

Story image

Ett självständigt liv

Målet för vår verksamhet är att stärka varje person till att bli så självständig som möjligt utifrån egna förutsättningar, styrkor och förmågor. Hos oss sätts du och dina behov i centrum – vi vill hela tiden vara öppna och lyhörda för hur du vill ha det så att vi gemensamt kan forma den tillvaro och det stöd som du har rätt till.

Hur vi ska strukturera din tillvaro hos oss tydliggörs i en genomförandeplan som vi arbetar fram tillsammans. Du får en egen stödperson i medarbetargruppen som du kan vända dig till när du har frågor, funderingar eller behöver hjälp med olika vardagssysslor - som att exempelvis handla eller besöka läkare.

De flesta som bor hos oss har någon form av dagverksamhet eller arbete. Fritiden ägnas sedan åt en mängd olika aktiviteter såsom tipspromenad, ridning, musik quiz, fiske och andra utflykter. Allt utifrån individuella önskemål. Välkommen till oss!

Story image

Engagerade & kompetenta medarbetare

På Björkås vägen arbetar vi med att stärka individen utifrån individuella behov och den enskildes dagsform. Allt stöd ska präglas av självbestämmande, delaktighet, förtroende och omtanke.

Vi arbetar utifrån evidensbaserad praktik, (EBP). Vi använder lågaffektivt bemötande i alla relationer och tydliggörandepedagogik TEACCH samt Mi motiverande samtal. Medarbetarna kommer få fortlöpande utbildningar inom aktuella områden för att möta den enskildes individuella förutsättningar, behov och önskemål.

Exempel på vad vi kan hjälpa till med:

 • Matlagning
 • Skriva inköpslistor
 • Städa och tvätta
 • Handla
 • Kontakt med sjukvård eller andra inrättningar om behov finns
 • Klädvård och inköp av kläder

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?