Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Björkbackavägen

Personkrets 2. Björkbackavägen är en gruppbostad i natursköna Kvicksund med närhet till badstrand och ridanläggning. Verksamheten vänder sig till personer som har beslut enligt LSS och som tillhör personkrets 2.

Kontakt

Adress

  • Björkbackavägen 1

  • 635 32 Kvicksund Kvicksund

  • Västmanlands län

  • Visa på karta

Fakta

  • Antal platser - 6

    Talade språk - Svenska, Engelska, Persiska, Somaliska

    Byggt år - 2018

  • Särskild kompetens: Demensutbildade medarbetare Teckenstöd Personkrets 2 enligt 9:9 § LSS
Story image

Gruppbostad i närhet till badstrand och ridanläggning

Attendo Björkbackavägen är en gruppbostad i natursköna Kvicksund i Västerås kommun. Verksamheten vänder sig till personer som har beslut enligt LSS och som tillhör personkrets 2. 

Gruppbostaden ligger i en vacker omgivning nära Mälaren. Området erbjuder närhet till badstrand, ridanläggning, naturreservat med fina gångstigar, närbutik och restauranger.

Lägenheterna är byggda med hög standard och är på ca 40 kvm med en öppen planlösning. Samtliga lägenheter är tillgänglighetsanpassade. Dessa är disponerade i en nybyggd tvåvåningsvilla med gemensamma utrymmen och en gemensam trädgård. Vissa av lägenheterna har även egen uteplats.

Story image

En trygg tillvaro

Målet för oss är att erbjuda en trygg tillvaro och goda levnadsvillkor efter dina förutsättningar och behov. Du som bor hos oss väljer själv om du vill få stöd av personal i din bostad eller om du vill vara i gemensamhetsutrymmet och få stöd och sällskap.

Omsorg på Björkbackavägen handlar om att vi utgår från den enskildes önskemål. Varje boende har en genomförandeplan som upprättas tillsammans med medarbetare. Den anger hur insatserna ska utformas så att det blir utifrån de önskemål och förväntningar som finns.

Vi vill skapa dagar som känns meningsfulla utifrån varje persons unika förmåga och önskan.

 
Story image

Högt engagemang

Verksamheten ställer stora krav på engagemang hos våra medarbetare.

Personalen som arbetar på Attendo Björkbackavägen är stödassistenter eller stödbiträden och finns på plats dygnet runt. De har kompetens riktad mot ett arbetssätt där struktur och tydlighet ingår för att enligt vår vision att stärka individen. Tillsammans arbetar dom i ett team där den boendes behov och önskemål sätts i fokus.

Det finns även tillgång till sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?