Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Bjursätragatan 25

Attendo Bjursätragatan är ett korttidsboende för vuxna. Här lägger vi stort fokus på individens önskemål och egna intressen. Vi arbetar aktivt med att uppmuntra våra brukare till att delta på aktiviteter både inom och utanför verksamheten.

Kontakt

Adress

Fakta

  • Antal platser - 5

    Talade språk - Svenska

Story image

Stort fokus på individens önskemål och egna intressen

Gruppbostaden är belägen i ett flerfamiljshus. Gruppbostaden består av fem fullvärdiga lägenheter där samtliga ligger i direkt anslutning till det gemensamma utrymmet. Vi lägger stort fokus på individens önskemål, egna intressen och arbetar aktivt med att uppmuntra våra brukare till att delta på aktiviteter både inom och utanför verksamheten. Under sommarhalvåret har vi tillgång till en egen uteplats där vi ofta umgås och njuter av sommaren.

Verksamhetens gemensamhetsutrymme är en viktigt del av verksamheter, där äter vi tillsammans, umgås och deltar på olika aktiviteter.

Story image

Glada och engagerade medarbetare

Arbetet leds av verksamhetschef. Det finns även en samordnare i arbetsgruppen. Personalen har en relevant utbildning och samtliga har lång erfarenhet av att arbeta med funktionsnedsatta. Det är en stabil arbetsgrupp med mycket glädje, motivation och engagemang.

Story image

Pedagogisk omsorg

Utgångspunkten för det pedagogiska arbetet är en kartläggning av den enskilda individens färdigheter och intressen, men också hans eller hennes svårigheter. Ett vanligt hjälpmedel inom den tydliggörande pedagogiken är ett visuellt schema/dagsplan. Visuella instruktioner besvarar frågan hur en aktivitet ska genomföras för att öka den enskildes självständighet. 

Story image

Hemlagad middag

På Bjursätragatan erbjuder vi hemlagade middagar varje dag för de som vill äta gemensamt. Vill man inte delta på de gemensamma måltiderna kan man laga sin mat själv och få hjälp av personal vid behov. För att stimulera så många sinnen som möjligt hos de boende så bakar man tillsammans under helgerna.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?