Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Envägen

Gruppboendet Attendo Envägen är beläget i Hallstavik. Här erbjuds du stöd, service och omvårdnad utifrån dina egna behov. På Envägen erbjuder vi olika aktiviteter både hemma på boendet och ute i samhället.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser: 6

    Talade språk: Svenska, Engelska, Finska

    Antal gruppboenden:

  • Särskild kompetens: Personkrets 1 enligt 9:9 § LSS
Story image

Stöd, service och omvårdnad utifrån dina egna behov

Gruppboendet Attendo Envägen är beläget i Hallstavik. En charmig bruksort som ligger ca. 4 mil norr om Norrtälje. Gruppbostaden är samlad med sex lägenheter och gemensamhetslägenheter i samma trappuppgång i ett hyreshus.

Du får stöd, service och omvårdnad utifrån dina egna behov och vi har en tydlig struktur för att underlätta vardagen. Vill du ha hjälp med matlagningen i din lägenhet går det förstås bra men du kan också välja att äta gemensamt med andra i basen. Du har tillgång till personal dygnet runt. Alla har en egen kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov, önskningar och kontakter med anhöriga, myndigheter mm.

Story image

Baka, åka BMX, plocka svamp är ett urval

På Envägen erbjuder vi olika aktiviteter både hemma på boendet och ute i samhället. Det finns flera olika fritidsaktiviteter att prova på i Hallstavik. Det finns en BMX-bana i närheten av boendet, fina grönområden med naturstigar, möjlighet till fiske och bad.

På boende ordnar vi kräftskiva, grillkvällar utom och inomhusspel och musikstunder, vi tycker om att baka och plocka bär och svamp. Vi gör också gemensamma eller individuella utflykter.

Du är själv med och påverkar de gemensamma och individuella aktiviteterna genom bland annat boendemöten och samtal med din kontaktperson.

Inom Lappvärket har vi en egen daglig verksamhet Ateljén.

Story image

Dygnet runt finns tillgång till råd, stöd och handledning

Våra medarbetare arbetar tillsammans i ett team, de har adekvat utbildning för arbetet såsom tex socionom, beteendevetare, pedagog, behandlingsassistent mm. Det är både kvinnor och män i blandade åldrar i arbetsgruppen.

Verksamhetschef Mia Falk är Socionom. Vår personal får intern och extern utbildning och vi har tillgång till handledning vid behov. Medarbetarna har dygnet runt tillgång till råd, stöd och handledning av telefonberedskap. Vi har en god och nära kontakt med vårdcentralen i Hallstavik.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?