Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Fogdegatan 20

Attendo Fogdegatan 20 är en gruppbostad för personer enligt LSS 9§9. Här har alla boende en enrumslägenhet med eget kök, egen toalett, dusch, tvätt och torkskåp.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Talade språk - Svenska

  • Särskild kompetens: Personkrets 1 enligt 9:9 § LSS
Story image

Gruppboende i Linköping

Attendo Fogdegatan 20 är en gruppbostad för personer enligt LSS 9§9. Här har alla boende en enrumslägenhet med eget kök, egen toalett, dusch, tvätt och torkskåp. Gruppbostaden finns som en del av en fastighet på bottenplan där varje lägenhet har en egen uteplats med plats för utemöbler samt en gemensam uteplats. I det gemensamma utrymmet i boendet finns ett kök, där vi tillagar gemensamma måltider. Här har vi även ett vardagsrum med bord och soffor, där vi tittar på TV, fikar och umgås.

Ansök om stöd för funktionsnedsättning på kommunens webbplats
Story image

Pedagogiska arbetssätt och metoder

Vi arbetar med pedagogiska arbetssätt och metoder som anpassas till varje enskild individ och dennes behov och önskemål. Vi tillämpar ett förebyggande arbetssätt genom att inhämta kunskap om individen och genom att utvärdera och följa upp situationer för att det ska bli så bra och tryggt som möjligt.

Inom Attendo tillämpas kontaktmannaskap, vilket betyder att man som boende erbjuds två kontaktmän som ansvarar för att planera och följa upp stöd och insatser med den enskilde samt kontakt med den enskildes nätverk.

Story image

Medarbetare finns tillgängliga dygnet runt

Arbetet leds av en verksamhetschef som finns närvarande på enheten regelbundet samt en platsansvarig. Här arbetar stödpedagoger och stödassistenter som finns tillgängliga dygnet runt. Våra medarbetare har kunskaper i tydliggörande pedagogik, är engagerade och lyhörda och lägger stor vikt på bemötande. Medarbetarnas förhållningssätt är lösningsfokuserat och bygger på styrkor och intressen hos individen. Vi lägger stort fokus på värderingsarbete.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?