Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Kvarnhjulsvägen 1

Välkommen till Kvarnhjulsvägen! Boendet ligger i ett lugnt område med närhet till natur och bad, service och med goda kommunikationsförbindelser till Göteborgs och Partilles centrum.

Kontakt

Unit contact image

Adress

 • Kvarnhjulsvägen 1

 • 433 70 Sävedalen

 • Västra Götalands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser - 6

  Rumsstorlek - 41,5 kvm

  Talade språk - Svenska, Arabiska, Engelska, Persiska, Somaliska

  Byggt år - 2015

 • Särskild kompetens: TEACCH-modellen Personkrets 1 enligt 9:9 § LSS
Story image

Kognitiva funktionsnedsättningar, autism eller autismliknaden tillstånd

Attendo Kvarnhjulsvägen i Sävedalen, Partille öppnade sin verksamhet år 2015. Det är en gruppbostad med särskilt stöd och service enligt LSS 9§9, personkrets 1.

Huvudsakliga målgrupp är för personer med kognitiva funktionsnedsättningar, autism eller autismliknaden tillstånd. Den drivs i Attendos egna regi och kan vara särskilt lämpligt för kommuner som vill kunna köpa enstaka platser efter behov.

Story image

En kort promenad från Härlanda Tjärn

Boendet ligger i ett lugnt område med närhet till natur och bad, service och med goda kommunikationsförbindelser till Göteborgs och Partilles centrum.

Boendet har sex lägenheter på vardera 41,5 kvm. Lägenheterna är modernt utrustade med komplett kök. De är ljusa och rymliga med egna uteplatser.

Det finns gemensamma utrymmen där man kan laga mat, titta på TV, spela spel och umgås. Gemensamma aktiviteter hålls med tema som t.ex. musikkvällar, sport, spel och gympa. Vi erbjuder att fira gemensamma högtider tillsammans och boendet har en stor fin uteplats med utrymme till socialt umgänge, grilla och trädgårdsskötsel.

Gruppbostaden ligger en kort promenad från Härlanda Tjärn med skogs- och naturområdet Skatås.

Story image

Omsorg och pedagogik

På Kvarnhjulsvägen arbetar vi med att stärka individen till ökad självständighet och delaktighet. Vi arbetar utifrån ett strukturerat kvalitetsarbete och evidensbaserad praktik (EBP). Vi är duktiga på lågaffektivt bemötande och använder oss av tydliggörande pedagogik utifrån TEACCH. Medarbetarna får fortlöpande utbildning inom aktuella områden för att möta den enskilda utifrån dennes förutsättningar, behov och önskemål.

Story image

De boendes behov och önskemål i fokus

Vi som arbetar på Kvarnhjulsvägen är socionomer, sjuksköterskor, stödassistenter eller har andra likvärdiga utbildningar. Vi är ett team där vi sätter de boendes behov och önskemål i fokus. Verksamhetschef, HSL- ansvarig SSK, kvalitetsansvarig och samordnare finns alla på Kvarnhjulsvägen och gruppbostaden är bemannad dygnet runt. Vi arbetar aktivt med att uppmuntra, underlätta och motivera till ett hälsosammare och aktivare liv.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?