Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Mistelvägen

Attendo Mistelvägen gruppbostad är beläget i idylliska Örsundsbro mellan Uppsala och Enköping. På Misteln får du stöd och service med det du behöver hjälp med. Tillsammans sätter vi också mål om du har saker du vill utvecklas i och träna på. Mistelvägen har inriktning på samsjuklighet och missbruksproblematik.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser - 6

    Talade språk - Svenska, Kurdiska

    Byggt år - 2013

  • Särskild kompetens: TEACCH-modellen Personkrets 1 enligt 9:9 § LSS
Story image

Med inriktning på samsjuklighet och missbruksproblematik

Attendo Mistelvägen gruppbostad är beläget i idylliska Örsundsbro mellan Uppsala och Enköping. Huset är byggt 2013 och innehåller sex fina lägenheter med hög standard samt en stor och välkomnande baslägenhet. Vi har också en fin trädgård att vistas i. Misteln ligger i ett villaområde med promenadavstånd till naturen, vattnet och centrum.

På boendet finns det personal dygnet runt och bemanningen anpassas efter behovet i gruppen. Alla har en egen kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov, önskningar och kontakter med anhöriga, myndigheter mm.

På Misteln får du stöd och service med det du behöver hjälp med. Tillsammans sätter vi också mål om du har saker du vill utvecklas i och träna på. Du väljer själv om du vill äta i din lägenhet, med stöd och sällskap om du behöver, eller tillsammans med andra i basen.

Story image

Medarbetare med lång erfarenhet

Våra medarbetare arbetar tillsammans i ett team, de har adekvat utbildning för arbetet såsom tillexempel socionom, beteendevetare, pedagog, behandlingsassistenter mm. Det är både kvinnor och män i blandade åldrar i arbetsgruppen.

Vår personal får intern och extern utbildning och vi har tillgång till handledning vid behov. Vi har egen sjuksköterska som vid behov kan stödja dig i medicinska frågor och kontakt med sjukvården. 

Vi har vidareutbildning i ett flertal olika metoder såsom Motiverande Samtal (MI). 

Story image

Brukarna är med i aktivitetsplaneringen

Boendet har en egen buss samt en liten båt för fiske och badutflykter. På Misteln uppmuntrar vi till ett aktivt och ett deltagande i samhällets kulturutbud. Vi har nära till både Uppsala, Västerås och Enköping där det finns ett brett ubud av kultur och aktiviteter. Du är själv med och påverkar de gemensamma och individuella aktiviteterna genom bland annat boendemöte och KP-samtal.

 

Vi har även samarbete med en hästgård som bedriver djurterapi för dig som gillar djur. 

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?