Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Öbergsgatan

Attendo Öbergsgatan är en modern anpassad gruppbostad för döva/hörselskadade i Eskilstuna kommun. Verksamheten vänder sig till personer som har beslut enligt LSS och som tillhör personkrets 1.

Kontakt

Unit contact image
 • Camilla Bergholm
 • Verksamhetschef

 • camilla.bergholm@attendo.se
 • 076-000 37 70
 • Hej, jag heter Camilla Bergholm och jag ansvarar för Öbergsgatan. Varmt välkommen att kontakta mig om du vill bo hos oss eller om du vill jobba här!

Adress

 • Öbergsgatan 12

 • 633 44 Eskilstuna

 • Södermanlands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser - 6

  Rumsstorlek - 43 kvm

  Talade språk - Teckenspråk, Svenska, Engelska

  Byggt år - 2019

 • Särskild kompetens: TEACCH-modellen Personkrets 1 enligt 9:9 § LSS
Video poster
Video play button

Fullt teckenspråkig gruppbostad

Nybyggt, centralt och naturnära

I Maj 2022 öppnade vi dörrarna till Attendo Öbergsgatans gruppbostad i Eskilstuna. Det är en gruppbostad enligt LSS 9§9 personkrets 1, och vänder sig till döva/hörselskadade eller andra som av någon anledning använder teckenspråk som förstaspråk. Hos oss är samtliga medarbetare, boende samt verksamhetschef fullt teckenspråkiga och vi kommunicerar på svenskt teckenspråk.

Här finns 6 ljusa fina lägenheter med egen balkong eller uteplats och en stor gemensam tomt för både kubb och grillkvällar. Öbergsgatan ligger centralt med närhet till de mesta, såsom Munktell där det finns både gym, badhus, museum mm. Det är en 20 minuters fin promenad över Eskilstunaån som rinner genom centrum, till och från tågstationen. Bussförbindelse från tågstationen finns och den stannar precis utanför vår gruppbostad.

Story image

Erbjuda en trygg tillvaro och goda levnadsvillkor

Alla som bor på Attendo Öbergsgatan har en stödperson och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Målet för oss är att erbjuda en trygg tillvaro och goda levnadsvillkor efter dina förutsättningar och behov. Du som bor hos oss väljer själv om du vill få stöd av personal i din bostad eller om du vill vara i gemensamhetsutrymmet och få stöd och sällskap. Ledord hos oss på Attendo Öbergsgatan är tillgänglighet, eget inflytande, självbestämmande och delaktighet. Rätten till att kommunicera på teckenspråk är viktigt!

Omsorg på Öbergsgatan handlar om att vi utgår från den enskildes önskemål. Varje boende har en genomförandeplan som upprättas tillsammans med sin stödperson. Den anger hur insatserna ska utformas så att det blir utifrån de önskemål och förväntningar som finns.

Story image

Kunniga medarbetare

Verksamheten leds av en trygg verksamhetschef och våra medarbetare består av stödassistenter och stödbiträden, stödpedagog med en relevant utbildning och lång erfarenhet inom LSS. 

Det finns även sjuksköterska att tillgå dygnet runt alla dagar i veckan.

Verksamhetschef Camilla Bergholm är hörande, men fullt teckenspråkig och till mig kan du välja att ringa direkt via FaceTime för att kommunicera via svenskt teckenspråk om du är döv eller hörselskadad, eller via röstsamtal om du är hörande.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?