Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Östra Backa

Attendo Östra Backa är en gruppbostad för vuxna enligt LSS personkrets 1. Här finns det sex ljusa lägenheter med kombinerat sovrum, vardagsrum och kök.

Kontakt

Unit contact image
 • Linnéa Olsson
 • Verksamhetschef

 • Linnea.Olsson@attendo.se
 • 072-085 25 85
 • Jag heter Linnéa Olsson och är verksamhetschef här. För mig är LSS en hjärtefråga och jag brinner för målgruppen som bor hos oss. På Östra Backa är livsglädje, omtanke och sammanhang ledord. Du är varmt välkommen att höra av dig till mig om du har frågor om vår verksamhet!

Adress

 • Solbacken 2

 • 438 36 Landvetter

 • Västra Götalands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser - 6

  Talade språk - Svenska, Engelska

 • Särskild kompetens: Personkrets 1 enligt 1 § LSS
Story image

Modern och ljus gruppbostad med mycket värme

Attendo Östra Backa är en gruppbostad som ligger i Landvetter. Verksamheten består av 6 lägenheter för personer med intellektuell funktionsvariation, autism eller autismliknande tillstånd.

Gruppbostaden ligger belägen i ett lugnt bostadsområde med närhet till natur. Lägenheterna är ljusa med kombinerat sovrum, vardagsrum och kök. Det finns en stor toalett samt stort förråd/klädkammare. I gruppbostaden finns gemensamhetsutrymmen i form av kök och vardagsrum där vi ofta äter tillsammans och gör roliga aktiviteter ihop.

Varmt välkommen till Östra Backa!

Följ oss på Instagram

Medarbetare med fokus på varje enskild individ

Personalen på Östra Backa består av verksamhetschef, platsansvarig samt stödassistenter. Verksamheten stöttas även av sjuksköterska, arbetsterapeut samt fysioterapeut från Härryda kommun. Vi använder oss av metoder och arbetssätt så som lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik, AKK samt tecken som stöd.

På Attendo arbetar vi med Diplomerat stödpersonskap inom våra LSS-verksamheter, vilket är ett arbetssätt som syftar till att förverkliga vår vision att stärka individen. Målet är ökad kontinuitet, utveckling och trygghet för den enskilde individen. Hos oss på Östra Backa får du en utbildad stödperson från personalgruppen som tillsammans med dig ser till så att du får det personliga stöd och den omsorg som du önskar för att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Aktiviteter utifrån individuella behov och intressen

Attendo Östra Backa är en flexibel verksamhet där vi möter dina individuella behov och intressen. Varje vecka erbjuder vi alla grannar att delta på ett husmöte tillsammans, där vi diskuterar önskemål om gemensamma aktiviteter tillsammans på gruppbostaden. Vi som bor på Östra Backa har många olika intressen, men något som särskilt uppskattas är musik, dans, sällskapsspel, ridning och bad!

Självbestämmande är utgångspunkten när du får stöd i att utföra dina individuella önskemål om aktiviteter och intressen. Här får du vara precis den du är och med närheten till både storstadspulsen i Göteborg och den fridfulla naturen kring Landvetter finns det många möjligheter!

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?