Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Oxelgatan

Attendo Oxelgatans gruppboende ligger beläget I Uppsala med gångavstånd till centralstationen. Vi uppmuntrar till social gemenskap med olika aktiviteter i basen såsom filmkvällar och gemensamma middagar. Personkrets 1 enligt 9:9 § LSS

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser - 4

    Talade språk - Svenska, Spanska

    Byggt år - 1990

  • Särskild kompetens: Personkrets 1 enligt 9:9 § LSS
Story image

Uppmuntrar till social gemenskap

Välkommen till Attendo Oxelgatans gruppboende i Uppsala. Vi finns på gångavstånd till centralstationen. Här möts du av social gemenskap med olika aktiviteter såsom filmkvällar och gemensamma middagar.

Attendo Oxelgatans gruppboende har fyra boendelägenheter och på gården finns en baslägenhet där man kan titta på TV, spela spel, sitta vid datorn, fika eller bara umgås.

Du väljer själv om personalen ska stötta dig i din lägenhet eller om du vill umgås och få stöd i baslägenheten på gården.

Det finns personal dygnet runt och bemanningen anpassas efter behoven som gruppen har. Alla har en egen kontaktperson som tar lite extra hand om dig, dina behov, överraskningar och kontakter med myndigheter, familj med mera när du behöver hjälp. Tillsammans sätter vi upp mål som du vill utvecklas i och träna på. Vi på Oxel ger dig stöd och service med det du behöver få hjälp med.

Story image

Olika aktiviteter och utflykter

På Oxel uppmuntrar vi till ett aktivt liv och ett deltagande i samhällets kulturutbud. I Uppsala finns ett brett utbud av kultur och aktiviteter. Du är själv med och påverkar de gemensamma och individuella aktiviteterna genom bland annat boendemöten och samtal med din kontaktperson.

På helgerna har vi olika aktiviteter och utflykter som vi planerar tillsammans. Boendet har en egen buss för utflykter, inköp mm.

Story image

Ett hem med familjekänsla

På Oxelgatan erbjuds ett familjärt boendeformat med få boenden i centralt beläget villaområde i Uppsala. Verksamhetens låga till antal personalsammansättning bidrar även till den familjära känslan. Personalgruppen är sammansvetsad mycket på grund av den mindre storleken och har på så viss enklare att anpassa stödet, bibehålla en god kommunikation, uppföljning och etablera gynnsamma relationer till våra brukare.

Oxelgatan erbjuder gemensamma måltider till våra brukare, där delaktighet av brukare anammas i form av att ta fram förslag till måltider, delaktighet i matlagningsmoment och där även personal är utbildade i livsmedelshygien. Önskar man att äta sina måltider i sin egen lägenhet så är det självklart okej. Den mat som tillagas är varierad och består till mesta del av sånt som lagas i de flesta hem så som klassisk husmanskost, pizza, tacos och annat gott.

I närheten av Oxelgatan finns inom 5–10 minuter promenad, mataffärer, restauranger, parker, kiosk, frisör och centrala Uppsala. Många av våra brukare uppskattar att kunna gå och handla själv vid behov. Även Uppsala centralstation är inom gångavstånd vilket gör resor med buss och tåg enkelt.

Närheten till centrala Uppsala gör det enkelt att hitta på aktiviteter med våra kunder. Exempelvis biobesök, äta på restaurang och annat som Uppsala erbjuder. Trots det centrala läget så är Oxelgatan belägget i ett lugnt villaområde med bra tillgång till bra promenadstråk och cykelvägar. I området så är det en blandning av mindre flerfamiljshus och villor. 

I bostadshuset så finns det tillgång till stor tvättstuga, personligt förråd och samtalsrum. Fastigheten har fiber bredband inkopplat i alla lägenheter via Uppsala stadsnät.  

I basen som ligger i separat fastighet på gården finns det gemensamma köket, vardagsrum och personalens kontor. I basens kök tillagas och serveras de gemensamma måltiderna och man kan exempelvis spela spel och tv-spel eller titta på tv med personal.

På gården finns en trädgård och uteplats för grillkvällar och umgänge med exempelvis kubbspel. Under sommaren så är det populärt att äta frukost och gemensamma middagar på uteplatsen.

Större delen av våra kunder har haft Oxelgatan som sitt hem under en längre tid vilket visar att det är en plats man stannar och trivs på.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?