Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Sparvsångsvägen

Attendo Sparvsångsvägen är en gruppbostad enligt LSS 9§9. Här bor du i en enrumslägenhet med bland annat eget kök och toalett. Vi arbetar med pedagogiska arbetssätt och metoder som anpassas till varje enskild individ och dennes behov och önskemål.

Kontakt

Adress

  • Sparvsångsvägen 10

  • 585 65 Linköping

  • Östergötlands län

  • Visa på karta

Fakta

  • Talade språk - Svenska

  • Särskild kompetens: Personkrets 1 enligt 9:9 § LSS
Story image

Individuellt anpassat stöd efter dina önskemål

Här har alla boende en enrumslägenhet med eget kök, egen toalett, dusch, tvätt och torkskåp. Gruppbostaden finns som en del av en fastighet på bottenplan där varje lägenhet har en egen uteplatsmed plats för utemöbler samt en gemensam uteplats. I det gemensamma utrymmet i boendet  finns ett kök, där vi tillagar gemensamma måltider. Här har vi även ett vardagsrum med bord och soffor, där vi tittar på TV, fikar och umgås.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Ansök om stöd för funktionsnedsättning på kommunens webbplats
Story image

Kontaktmannaskap och genomförandeplan

Vi arbetar med pedagogiska arbetssätt och metoder som anpassas till varje enskild individ och dennes behov och önskemål. Vi tillämpar ett förebyggande arbetssätt genom att inhämta kunskap om individen och genom att utvärdera och följa upp situationer för att det ska bli så bra och tryggt som möjligt.

Inom Attendo tillämpas kontaktmannaskap, vilket betyder att man som boende erbjuds två kontaktmän som ansvarar för att planera och följa upp stöd och insatser med den enskilde samt kontakt med den enskildes nätverk.

Gruppbostad enligt LSS 9§9.

Kunskap och förståelse för olika funktionsnedsättningar

Arbetet leds av en verksamhetschef som finns närvarande på enheten regelbundet samt en platsansvarig. Här arbetar stödpedagoger och stödassistenter som finns tillgängliga dygnet runt. Våra medarbetare har kunskaper i tydliggörande pedagogik, är engagerade och lyhörda och lägger stor vikt på bemötande. Medarbetarnas förhållningssätt är lösningsfokuserat och bygger på styrkor och intressen hos individen. Vi lägger stort fokus på värderingsarbete.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?