Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Vallkärra

Snart öppnar Attendo ett nytt serviceboende med 8 lägenheter i Vallkära, utanför Lund. Boendet vänder sig till personer inom personkrets 1 LSS.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser - 8

    Talade språk - Svenska

    Byggt år - 2020

    Trädgård

  • Särskild kompetens: TEACCH-modellen Personkrets 1 LSS
Story image

Nybyggt serviceboende i Vallkära

Snart öppnar vi ett nytt serviceboende med 8 lägenheter i Vallkära, utanför Lund. Boendet vänder sig till personer inom personkrets 1 LSS. Bostäderna ligger i ett naturskönt område med härlig grönska och strövområden inpå knuten och kommer att drivas som en del i Nimbusfamiljen. Boendet planeras att öppna vintern 2020.

Varje boende har separat ingång till sin lägenhet och en egen trädgård. I det gemensamma utrymmet kan man göra gemensamma aktiviteter så som att se på tv eller spela spel tillsammans med de anda boende eller medarbetare. Utifrån behov och önskemål så stöttar medarbetarna i de aktiviteter som behövs, både i och utanför hemmet.
Story image

Självständigt liv

Målet är att våra boende ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi eftersträvar medbestämmande, inflytande och kontinuitet för varje person. Detta möjliggörs genom att individuellt anpassa stödet och arbeta med tydliggörande pedagogik enligt TEACCH-modellen. Detta ger en förutsägbarhet och trygghet i vardagen. Medarbetare får handledning och utbildning i pedagogiken kontinuerligt av Nimbusakademin.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?