Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Nimbus

Attendo Nimbus barn- och ungdomsboende i centrala Lund är ett boende i hemtrevlig miljö med fina boenderum & gemensamma utrymmen.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser: 4

    Talade språk: Svenska, Albanska, Engelska, Serbokratiska, Spanska

    Byggt år: 1990

  • Särskild kompetens: TEACCH-modellen Personkrets 1 LSS
Story image

Ett barn- och ungdomsboende i hemtrevlig miljö

Attendo Nimbus barn- och ungdomsboende är beläget på norra Fäladen nära Lunds centrum i en hemtrevlig miljö med ljusa fina boenderum. Vardagsrum och kök finns att tillgå för gemensamma måltider och aktiviteter om så önskas.

Huset omges av en fint uppvuxen trädgård med mysig uteplats under tak och snoezelrum/filmrum i separat byggnad på tomten.

Story image

Möter varje boendes individuella behov och intressen

Attendo Nimbus Barn- och Ungdomsboende är en flexibel verksamhet där vi har möjlighet att möta varje boendes individuella behov och intressen i allt från fritidsaktiviteter till dagliga önskemål. Vi gör ofta utflykter till närliggande utflyktmål, utför fritidsaktiviteter tillsammans, besöker närliggande affär eller åker buss ner till stan. Vi eftersträvar delaktighet och inflytande för våra boende ungdomar i allt från matlagning till att välja film vid gemensam filmstund.

Pedagogik utifrån TEACCH-modellen

På Attendo Nimbus barn- och ungdomsboende jobbar vi med tydliggörande pedagogik utifrån TEACCH-modellen. Medarbetarna har kunskap och förståelse för olika behov och bemöter våra boende under de villkor och det stöd som behövs i olika situationer. Medarbetarna har utbildning och får handledning i arbetssättet.

Vi arbetar med kompetens, flexibilitet och engagemang!

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?