Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Handgruppen

En teckenspråkig daglig verksamhet för personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd enligt 9 § 10 LSS personkrets 1. Här ges varje enskild deltagare möjlighet till en meningsfull och utvecklande sysselsättning utifrån egna önskemål.

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Järnåldersringen 609

  • 136 65 Stockholm

  • Stockholms län

  • Visa på karta

Fakta

  • Antal platser - 7

    Särskild fokus - Teckenspråk

    Tydligörande pedagogik

Story image

Daglig verksamhet med teckenspråk

Attendo Handgruppen daglig verksamhet är belägen i ett lugnt och naturnära område. Vi vänder oss till teckenspråkskunniga personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd i yrkesverksam ålder, enligt 9 § 10 LSS personkrets 1. Här ges varje enskild deltagare möjlighet till en meningsfull och utvecklande sysselsättning utifrån egna önskemål. Vi arbetar för struktur i vardagen, social gemenskap, ökat inflytande samt delaktighet. Vi vill skapa en trygg miljö för individen där de kan få uttrycka sig på sitt första språk och bli erbjuden anpassade aktiviteter och arbetsuppgifter både gemensamt och individuellt.

Verksamhetens lokaler ligger på bottenplan och har en stor uteplats med trädgård som nyttjas flitigt under sommarhalvåret. 

På Handgruppen anpassar vi arbetsuppgifter efter behov och önskemål. Vi tillverkar ljus, fågelmat, disktrasor med tryck samt utför enklare arbetsuppgifter åt andra företag.

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill komma på besök!

Story image

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av stödassistenter eller stödbiträden som arbetar tillsammans som ett team där arbetstagarens behov och önskemål sätts i fokus.

Medarbetarnas huvudsakliga mål är att bemöta den enskilde med hänsyn och respekt och utifrån dennes behov formulera mål och hjälpmedel som individen behöver för att kunna göra det hon/han annars inte kan.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?