Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Rännilsvägen, dagliga verksamhet i Södertälje

Attendo Rännilsvägens dagliga verksamhet, en individuellt anpassad verksamhet i Södertälje. Här finns meningsfull verksamhet & social gemenskap.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Talade språk - Svenska

    Trädgård

  • Särskild kompetens: Diagnoser inom autismspektrum Personkrets 1 LSS
Story image

Individen i fokus

Attendo Rännilsvägens dagliga verksamhet är en individuellt anpassad verksamhet inom LSS. Vi erbjuder en meningsfull daglig verksamhet och social gemenskap. Vår verksamhet passar dig som vill ha en givande sysselsättning utformad efter dina intressen och önskemål.

Våra arbetsuppgifter och aktiviter är formade utifrån dina egna förutsättningar, förmågor, behov och önskemål. För oss är det alltid viktigt att skapa bra förutsättningar för personlig utveckling samt att främja möjligheten till att utveckla en hållbar självständighet över tid. Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor!

 
Story image

Personlig utveckling

För oss är det viktigt att du känner att du får en personlig utveckling. Vi arbetar för att du ska få en tydlig struktur under dagen, veckan och året. Vi skapar tillfällen där det ges möjlighet att öva på praktiska arbetsuppgifter, ta eget ansvar i att planera samt genomföra och slutföra en aktivitet eller arbetsuppgift.

  • Tydliggörande och strukturerad pedagogik
  • Kognitivt stöd
  • Kommunikation/alternativ kommunikation (stöd tecken) 
  • Lågaffektivt förhållningssätt
Story image

Stort aktivitets utbud

Skapande:

Vi arbetar med olika former och olika material. Vi har bland annat textiltryck, måleri och skapande där vi arbetar med att teckna och måla med olika material. Det finns även möjlighet till att arbeta med olika material och verktyg i vårt snickeri.

Rörelse, dans och musik:

I denna inriktning ligger fokus på det rörliga! Vi dansar, sjunger och har gymnastikövningar tillsammans i vårt rörelserum.

Pedagogiska program:

Här får man arbeta med pedagogiska uppgifter i syfte att utveckla och/eller bibehålla kunskaper som läs- och skrivförståelse och arbetsminne. 

Mat & Kök:

Vi har tillgång till ett fantastiskt kök med bra utrustning och rymliga arbetsytor. I köket bakar vi och ibland lagar vi lunch. 

Utomhusaktiviteter:

Hos oss är vädret inget hinder! Oavsett väder promenerar vi dagligen, gör utflykter och andra aktiveter som att sortera soppor för återvinning. Det finns även möjlighet till att gå på hundpromenader. 

Hälsa:

Här erbjuds promenader, fysiska aktiviteter och dans i syfte att främja god hälsa och välmående. Ibland tillagar vi hälsosamma mellanmål i köket som vi äter och dricker tillsammans i vår måltidsavdelning.

Återvinning:

Vi sorterar våra sopor på vår egen sopstation, samlar skräp utomhus i närområdet och slänger på återvinningen. Vi tar även vara på en del material för återvinning och skapande.  

 

Möjlighet till utflyttad daglig verksamhet finns!

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?