Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Utvecklingslots, För vuxna inom LSS i Stockholm med omnejd

Utvecklingslotsen samarbetar med företag för att hitta sysselsättning åt de personer som vill lämna den dagliga verksamheten och jobba under med arbetslika former.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Talade språk: Svenska

Story image

Vi hittar sysselsättning utanför den dagliga verksamheten

Utvecklingslotsen samarbetar med företag som SFAB försvarsrestauranger och Hotell Ibis, för att hitta sysselsättning åt de personer som vill lämna den dagliga verksamheten och jobba under mer arbetslika former. Det kan handla om individuella praktikplaceringar eller att på heltid delta i en grupp på en utflyttad verksamhet.

Du har stöd av vår personal under din arbetsdag. Vi arbetar utifrån ISA-metoden (Individuellt Stöd i Arbete) och Misas trestegsmodell. Det betyder att vi börjar med en kartläggning av vilka intressen du har och vad du vill göra. Efter det har du en praktikperiod för att se hur du trivs och om det är rätt plats för dig. Funkar allt, leder det till en placering på arbetsplatsen.

På Attendo Sickla daglig verksamhet jobbar Kattis (Katarina Lantto), som är vår Utvecklingslots. Kattis hjälper dig att hitta en praktik- eller arbetsplats utanför den dagliga verksamheten. 

Attendo Sicka daglig verksamhet ligger på Planiavägen 11 i Nacka.

Story image

Arbetsplatser vi kan erbjuda

Restaurang Karlberg

I dag är vi tre deltagare och en handledare som jobbar på Restaurang Karlberg. Vi har många olika arbetsuppgifter. Bland annat torkar vi bord, fyller på tallrikar och bestick, packar upp varor och ställer i ordning matsalen efter lunch. Vi hjälper även till med restaurangpersonalens arbetskläder, som vi tvättar och stryker.

Receptioner på Attendo

I receptionerna på Attendos huvudkontor i Danderyd och regionkontoret på Södermalm får du arbeta med sedvanligt arbete i en reception. Exempel på våra arbetsuppgifter är postsortering, kopiering, boka och iordningsställa konferenslokaler samt att hålla rent och snyggt i köket. Vi ansvarar också för att det finns kaffe och frukt varje dag samt för att konferensdeltagarna får fikabröd.

Hotell Ibis i Solna

På Hotell Ibis i Solna får du jobba med flera olika arbetsuppgifter, exempelvis städning, plocka upp varor och göra fint i mötesrum.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?