Attendo Kårlandagården

Attendo Kårlandagården i Hovmantorp är gruppbostäder för vuxna i personkrets 1 eller 3 med psykiska funktionsnedsättningar. Boendet ligger i ett villakvarter med närhet till badsjö och dom småländska skogarna.

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Wieselgrensgatan 27

  • 360 51 Hovmantorp

  • Kronobergs län

  • Visa på karta

Fakta

  • Antal platser - 6

    Talade språk - Svenska

Boende för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar

LSS-boendet består av sex lägenheter i en radhuslänga om två eller tre rum med kök. Verksamheten vänder sig till vuxna som personer som tillhör personkrets 3 med psykiska funktionsnedsättningar. Vi har väl tilltagna gemensamma ytor och en stor härlig trädgård i direkt anslutning till lägenheterna. Boendet ligger i ett villakvarter med närhet till badsjö och dom småländska skogarna.

Vi stöttar med struktur och meningsfullhet i vardagen och erbjuder och motiverar till meningsfulla aktiviteter i och utanför verksamheten efter den enskilde hyresgästens behov.

Vi kan kartlägga vilket boendealternativ som behövs i förlängningen.

Individuellt anpassat stöd

Vi ger individuellt anpassat stöd och service till hyresgästerna. Kårlandagården har tillstånd av Inspektionen för vård och omsorg, IVO att bedriva en bostad med särskilt service enligt 9 § 9 lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Kanske det välbehövliga mellansteget mellan slutenvård och boende i hemkommunen.