Attendo Milstensvägen

Gruppboendet Attendo Milstensvägen i utkanten av Uppsala har fem trivsamma lägenheter och närhet till både natur, restauranger och butiker. Boendet har en egen minibuss för utflykter, inköp med mera.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser - 5

    Talade språk - Svenska

    Byggt år - 2013

    Lediga platser - Ja

Story image

Uppmuntrar till social gemenskap med olika aktiviteter

Gruppboendet Attendo Milstensvägen ligger i utkanten av Uppsala med närhet till naturen och bara tio minuters promenad till en stor handelsplats med butiker och restauranger.

Boendet har fem trivsamma lägenheter i olika storlekar och en stor, öppen baslägenhet med gemensamma utrymmen i samma hus.

Du väljer själv om personalen ska stötta dig i din lägenhet eller om du vill komma till basen för sällskap och stöd. Vi uppmuntrar till social gemenskap med olika aktiviteter i basen såsom filmkvällar och gemensamma middagar. På helgerna har vi olika aktiviteter och utflykter som vi planerar tillsammans. Ibland tillsammans med andra och ibland själv med en personal. Boendet har en egen minibuss för utflykter, inköp med mera. Det finns tillgång till personal dygnet runt och bemanningen anpassas efter behovet i gruppen.

Story image

Fokus på att motivera och uppmuntra färdigheter

Alla har en egen kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov, önskningar och kontakter med anhöriga, myndigheter mm. På Milstenen får du stöd och service med det du behöver hjälp med, tillsammans sätter vi också mål om du har saker du vill utvecklas i och träna på. Vi fokuserar på att motivera, träna på och uppmuntra färdigheter som förenklar för dig inom alla områden i livet. Vi strävar efter att skapa trygghet genom struktur och förutsägbarhet i vardagen samt alltid ett gott bemötande.

På Milstenen uppmuntrar vi till ett aktivt liv och ett deltagande i samhällets kulturutbud. Du är själv med och påverkar de gemensamma och individuella aktiviteterna genom bl.a. boendemöten och samtal med din kontaktperson. Milstenen är beläget i utkanten av Uppsala vilket gör att det är nära till både stadsliv och natur.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?