Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Rökaholms gård

På Attendo Rökaholms gård, mellan Billinge och Trolleholm, erbjuder vi ett boende i en trygg och vacker miljö. Vi vänder oss till dig som tillhör personkrets 1, enligt LSS.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser: 8

    Talade språk: Svenska

  • Särskild kompetens: Prader Willis Personkrets 1 enligt 9:9 § LSS
Story image

För dig som tillhör personkrets 1, enligt LSS

På Attendo Rökaholms gård, mellan Billinge och Trolleholm, erbjuder vi ett boende i en trygg och vacker miljö där du har möjlighet att utvecklas och känna sammanhang, meningsfullhet och delaktighet. Vi vänder oss till dig som tillhör personkrets 1, enligt LSS. Din upplevelse av att få ett gott bemötande och känna trygghet är en förutsättning för att andra delar i livet ska fungera så som på arbetet, i fritiden och i sociala gemenskaper.

Rökaholms Gård är en stor, fin gammal bondgård som är ombyggd så att det rymmer åtta stycken lägenheter, sex stycken i huvudbyggnaden och två stycken i längan. Alla lägenheterna är fullt utrustade. Boendet är beläget i det natursköna området mellan byn Billinge och Trolleholms slott, Svalövs Kommun. En stor, mysig trädgård omsluter byggnaderna och skogen är dess närmsta granne. Boendet ligger avskilt och det finns inga bussförbindelser dit eller därifrån men det finns tillgång till två stycken verksamhetsbilar.

Avstånd till större städer är: Malmö 52 km, Lund 37 km och Helsingborg 45 km.

Story image

Öppna och lyhörda för dina behov

Målet för oss är att erbjuda en trygg tillvaro och goda levnadsvillkor efter dina förutsättningar och behov. Vårt arbetsteam arbetar med att vara öppna och lyhörda för dina behov där ni gemensamt kan forma det stöd du har rätt till. Som boende har du en stödperson i medarbetargruppen som du kan vända dig till när du har frågor, funderingar eller behöver stöd med det lilla extra.

De flesta boende har någon form av dagverksamhet. Fritiden ägnas sedan åt en mängd olika aktiviteter såsom bad, bowling, utflykter, bio och dans. Allt utifrån individuella önskemål.

Story image

Medarbetare dygnet runt som har kunskap och förståelse

På enheterna finns medarbetare dygnet runt som har kunskap och förståelse för olika funktionsnedsättningar och kan därför bemöta dig på dina villkor och ge det stöd som behövs i olika situationer.

Det finns tillgång till sjuksköterska och arbetsterapeut vid behov. Verksamheten leds av verksamhetschef och platsansvarig som har kontor i Stehag. En kvalitetssamordnare ansvarar för kvalitetsutveckling samt händelse- och avvikelsehantering.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?