Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Skattegården

Attendo Skattegården är en servicebostad enligt LSS 9§9. Här bor du i en egen lägenhet i området med närhet till gemensamma baslägenheter.

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Skattegården 55

  • 586 46 Linköping

  • Östergötlands län

  • Visa på karta

Fakta

  • Talade språk: Svenska

    Särskild fokus: LSS 9§9

Story image

Baslägenheter för gemensamhet

Skattegården är en servicebostad enligt LSS 9§9. Här bor du i en egen lägenhet i området med närhet till gemensamma baslägenheter. Vi har två baslägenheter, en på Fogdegatan och en på Skattegården. I baslägenheterna lagar vi mat gemensamt på helgerna, dit kan du också gå om du vill ha sällskap eller delta i gemensamma aktiviteter. 

Här har alla boende egna lägenheter med kök, toalett, dusch, tvättmöjligheter ser olika ut beroende på lägenhet. Baslägenheterna har egna uteplatser med plats för utemöbler och möjlighet till samvaro. I baslägenheterna finns ett kök, där vi tillagar gemensamma måltider på helger och vid högtider. Här har vi även ett vardagsrum med bord och soffor, där vi tittar på TV, fikar och umgås.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Ansök om stöd för funktionsnedsättning på kommunens webbplats
Story image

Kontaktmannaskap och pedagogiska arbetssätt

Vi arbetar med pedagogiska arbetssätt och metoder som anpassas till varje enskild individ och dennes behov och önskemål. Vi tillämpar ett förebyggande arbetssätt genom att inhämta kunskap om individen och genom att utvärdera och följa upp situationer för att det ska bli så bra och tryggt som möjligt.

Inom Attendo tillämpas kontaktmannaskap, vilket betyder att man som boende erbjuds två kontaktmän som ansvarar för att planera och följa upp stöd och insatser med den enskilde samt kontakt med den enskildes nätverk. Vi samordnar kontakter och samverkar med, för individen, viktiga aktörer.

Story image

Kunskap och förståelse för olika funktionsnedsättningar

Arbetet leds av en verksamhetschef som finns närvarande på enheten regelbundet samt en platsansvarig. Här arbetar stödassistenter som finns tillgängliga dag/kväll. Under natten finns möjlighet till trygghetslarm och telefonkontakt med närliggande verksamhet. Våra medarbetare har kunskaper i tydliggörande pedagogik, är engagerade och lyhörda och lägger stor vikt på bemötande. Medarbetarnas förhållningssätt är lösningsfokuserat och bygger på styrkor och intressen hos individen. Vi lägger stort fokus på värderingsarbete.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?