Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Vallavägen

Attendo Vallavägen är en gruppbostad i bostadsområdet Valla med närhet till fin natur. Boendet riktar sig mot personer tillhörande personkrets 1 enligt LSS.

Kontakt

Adress

  • Vallavägen 14

  • 582 15 Linköping

  • Östergötlands län

  • Visa på karta

Fakta

  • Antal platser: 5

    Talade språk: Svenska

  • Särskild kompetens: Personkrets 1 LSS
Story image

Delaktighet och självbestämmande

Attendo Vallavägen gruppbostad är beläget i bostadsområdet Valla med närhet till mataffär, Apotek, vårdcentral och fin natur med Vallaskogen precis utanför. Det finns goda bussförbindelser till centrum. Boendet riktar sig mot personer tillhörande LSS personkrets 1.

De boende deltar i olika aktiviteter, både individuellt och i grupp och erbjuds gemensamma måltider. Personalen på Vallavägen arbetar utifrån delaktighet och självbestämmande och är lyhörda för de boendes önskemål och behov.

På Attendo Vallavägens gruppbostad finns fem lägenheter. Det finns gemensamma utrymmen i form av ett stort kök med matplats och ett vardagsrum där de boende ges möjlighet att umgås med andra.

Ansök om stöd för funktionsnedsättning på kommunens webbplats
Story image

Kontaktmannaskap och genomförandeplan

På Attendo Vallavägen har varje boende en egen kontaktman som bland annat håller i planering, uppföljning och närståendekontakt. Den boende sätts i centrum och alla insatser utgår från den boendes önskemål och behov. Insatserna tydliggörs i en genomförandeplan.

Kompetens inom både pedagogik och omsorg

Arbetet leds av en verksamhetschef som finns närvarande minst en dag i veckan. Verksamheten har en egen samordnare som bland annat sköter bemanningen. I verksamheten arbetar utbildade stödassistenter som finns tillgängliga dygnet runt. Det finns tillgång till sjuksköterska som kontaktas vid behov. Kvalitetssamordnare ansvarar för kvalitetsutveckling, händelse- och avvikelsehantering.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?