Attendo Bullerbo

Attendo Bullerbo korttidsboende ligger i Ösmo, mellan Stockholm och Nynäshamn. Vi finns i natursköna omgivningar med närhet till natur med möjligheter till bad, promenader, fiske och lek.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Talade språk - Svenska

    Trädgård

Story image

Naturskön miljö för barn och ungdomar

Attendo Bullerbo korttidsboende ligger i Ösmo, mellan Stockholm och Nynäshamn. Vi finns i natursköna omgivningar med närhet till natur med möjligheter till bad, promenader, fiske och lek. Vi har också nära till andra aktiviteter så som simhall, bowling och ridning. Runt vårt hus finns en stor trädgård där vi vistas ofta.

Vi har grupper med barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar där vi ser till att barnet/ungdomen hamnar i en grupp där han/hon kan trivas. Kommunikation, delaktighet och inflytande är nyckelord för oss.

Story image

Pedagogik är grunden i vårt arbetssätt

På Attendo Bullerbo tar vi emot barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar och vi ser till att barnet/ungdomen hamnar i en grupp där han/hon kan trivas. Tydliggörande pedagogik är grunden i vårt arbetssätt för att underlätta i kommunikationen med barnet. Delaktighet och inflytande är nyckelord för oss eftersom vi ser att det är viktigt för barnens utveckling.

Story image

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av utbildade stödassistenter samt stödbiträden. Personalen samarbetar mycket med föräldrar och vårdnadshavare men har också mycket kontakt med skola och habiliteringen för att samordna insatserna kring barnen på ett optimalt sätt.

Story image

Matglädje

Maten är en viktig del av vardagen och hälsan. Medarbetarna har kompetens i hur man på bästa sätt anpassar maten efter olika behov så som allergier, överkänslighet och viktproblem. Barnen får vara med och välja mat utifrån egna önskemål och förmåga.

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?