Hoppa till huvudinnehåll

På våra verksamheter kommunicerar alla på svenskt teckenspråk

Här kan du läsa mer om våra verksamheter som vänder sig till döva/hörselskadade eller andra som av någon anledning använder teckenspråk som förstaspråk. Hos oss är samtliga medarbetare, boende samt verksamhetschef fullt teckenspråkiga och vi kommunicerar på svenskt teckenspråk.

Målet för oss är att erbjuda en trygg tillvaro och goda levnadsvillkor efter dina förutsättningar och behov som döv eller hörselskadad och omfattas av LSS. Du som bor hos oss väljer själv om du vill få stöd av personal i din bostad eller om du vill vara i gemensamhetsutrymmet och få stöd och sällskap. Ledord hos oss på Attendo är tillgänglighet, eget inflytande, självbestämmande och delaktighet. Rätten till att kommunicera på teckenspråk är viktigt!

Följ Attendo Teckenspråk på Instagram

Våra verksamheter

Attendo Bokstigen

Attendo Bokstigen

Attendo Bokstigen är en gruppbostad för vuxna med sex fina lägenheter. Vi har en specialinriktning till döva och hörselskadade och har därför en teckenspråkig miljö där teckenspråk används som första språk både hos boende och personal.

Läs mer
Attendo Öbergsgatan

Attendo Öbergsgatan

Attendo Öbergsgatan är en nybyggd och anpassad gruppbostad i Eskilstuna kommun. Verksamheten vänder sig till personer som har beslut enligt LSS och som tillhör personkrets 1.

Läs mer
Attendo Handgruppen

Attendo Handgruppen

Attendo Handgruppen är en teckenspråkig daglig verksamhet för personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd enligt 9 § 10 LSS personkrets 1.

Läs mer
Video poster
Video play button

Öbergsgatan - fullt teckenspråkig gruppbostad

I Maj 2022 öppnade vi dörrarna till Attendo Öbergsgatans gruppbostad i Eskilstuna. Det är en gruppbostad enligt LSS 9§9 personkrets 1, och vänder sig till döva/hörselskadade eller andra som av någon anledning använder teckenspråk som förstaspråk. Hos oss är samtliga medarbetare, boende samt verksamhetschef fullt teckenspråkiga och vi kommunicerar på svenskt teckenspråk.

Här finns 6 ljusa fina lägenheter med egen balkong eller uteplats och en stor gemensam tomt för både kubb och grillkvällar. Öbergsgatan ligger centralt med närhet till de mesta, såsom Munktell där det finns både gym, badhus, museum mm. Det är en 20 minuters fin promenad över Eskilstunaån som rinner genom centrum, till och från tågstationen. Bussförbindelse från tågstationen finns och den stannar precis utanför vår gruppbostad.

Mer om teckenspråk

Här kan du läsa mer om teckenspråk inom LSS:

Riksföreningen för Hörselskadade och Döva Barn med Familjer

Riksförbundet DHB - Funktionsrätt Sverige

Riksförbundet DHB finns till för döva, hörselskadade barn och barn med språkstörning samt deras familjer. Hos DHB tror vi inte att ensam är stark, vi är en organisation av och för familjer. Kommunikativa funktionshinder är inte en persons problem utan allas utmaning.