Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Fridhemmet

Major Nilssons gata 13, Malmö

Välkommen till oss

Anja Sööder, Verksamhetschef

Hej, Jag heter Anja Sööder och ansvarar för Attendo Fridhemmet. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
45
Rumsstorlek
22-31 kvm
Talade språk
Svenska, Arabiska, Makedonska, Persiska, Polska, Serbokratiska, Swahili

Välkommen till Attendo i Malmö

Att ansöka om en plats på ett äldreboende kan vara nytt och omvälvande och det kan vara svårt att veta hur den praktiska ansökningsprocessen går till. I filmen berättar Emma Nordfors, verksamhetschef på Attendo Bunkeflogården, hur det går till om du eller din närstående vill flytta in på ett äldreboende. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor!

Boendet

Närhet både till shopping samt hav

Attendo Fridhemmets äldreboende är beläget i västra Malmö med närhet både till shopping samt hav och grönområden. I våra ombonade och stilrena gemensamhetsutrymmen erbjuds du måltider, gemenskap samt mys vid kakelugnen.

Känslan av ett eget kök får vi genom att maten tillreds på varje avdelning och dofterna från både mat och bak sprider sig i huset. Vi satsar extra på aktiviteter och det sociala innehållet genom vår äldrepedagog och vårt aktivitetsbiträde samt vår egna utflyktsbuss. 

  • Attendo Fridhemmets äldreboende i Malmö har 45 lägenheter.
  • Lägenheterna är 22-31 kvm och har ekparkett, vårdsäng, pentry samt hygienutrymme.
  • Våra gemensamma utrymmen är väldigt trevliga och inbjuder till social samvaro. 

Attendo Fridhemmet ett Livstilsboende med inriktning Utevistelse och trädgård. I vår nyanlagda utemiljö bjuder in till utevistelse och här finns lusthus, syrénberså och både bär och frukt. 

Välkommen hit!

Omsorg & Aktiviteter

Egen kontaktman och genomförandeplan

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Vår fysioterapeut förskriver hjälpmedel och arbetar med rehabilitering samt handleder övriga medarbetare. Vi upprättar en så kallad genomförandeplan tillsammans med dig för att du ska få möjlighet att vara delaktig och själv bestämma hur du vill ha din hjälp utförd.

Flera gånger om året har vi boendemöte och matråd där du kan vara med och påverka hur du vill ha det.

På Attendo Fridhemmet erbjuds aktiviteter dagligen och dessa planeras av aktivitetsansvarig. Vår profil Utevistelse och trädgård återfinns i vårt aktivitetsutbud och knyter an till vår grönskande trädgård och närliggande parker.

Medarbetare

God kvalitet och ett gott bemötande

Våra medarbetare består bland annat av undersköterskor och vårdbiträden. Det finns alltid en sjuksköterska att tillgå på dagtid vardagar. På kvällar, nätter och helger finns sjuksköterska att tillgå via ett mobilt team.

För din rehabilitering finns även sjukgymnast och arbetsterapeut att tillgå.
De flesta som bor på Fridhemmet tillhör Södervärns vårdcentral och deras läkare besöker oss minst 1 gång/vecka.

Vi har en aktivitetsansvarig anställd som ordnar med aktiviteter i veckorna samt ett aktivitetsbiträde.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Jag har arbetat på Fridhemmet i 11 år och trivs väldigt bra här! Här finns möjlighet att göra en skillnad för de äldre och ge dem den omvårdnad de är värda. Jag tycker det känns bra att arbeta för ett företag som arbetar så seriöst med kvalitetsarbete och har en bra personalpolitik.

Jadranka Medarbetare

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Fridhemmet och Attendos erbjudande.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":55.5986567,"lng":12.9530904},"content":"<h4>Attendo Fridhemmet, äldreboende i Malmö</h4><p>Major Nilssons gata 13 </br> 217 73 Malmö </br> Skånes län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=55.5986567,12.9530904' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Major Nilssons gata 13,
217 73 Malmö
Skånes län

Öppna vägbeskriving