Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Märsgränd

Märsgränd 8, Malmö

Välkommen till oss

Luiza Gashi, Verksamhetschef

Hej, Jag heter Luzia Gashi och ansvarar för Attendo Märsgränd. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
55
Talade språk
Svenska, Albanska, Arabiska, Filippinska, Mandarin, Pashto, Persiska, Polska, Serbokroatiska, Spanska, Ungerska
Särskild fokus
Livsstilsboende Sport & Spa

Välkommen till Attendo Märsgränd

Attendo Märsgränd är ett modernt och trivsamt äldreboende mitt i Västra Hamnen i Malmö. Det är nära till havet och det finns gott om mysiga promenadstråk i hela området. Boendet är ett Livsstilsboende med inriktningen Sport & Spa vilket innebär att hälsa och välmående står i fokus. Det finns tillgång till bastu, bubbelbad och träningslokal för dig som vill vara aktiv. Vi har även en trevlig sportbar med storbilds TV där man kan följa med i sportens värld.

Boendet

Modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa

På Attendo Märsgränd finns 55 lägenheter, uppdelade på fyra plan. På entréplan finns gemensamma utrymmen med spa, vinterträdgård och sportbar. På plan 2,3 och 4 finns två boendeenheter med vardera 9-10 lägenheter.

På varje boendenhet finns kök, matsal och allrum. Ytorna är ljusa, generöst tilltagna och med en smakfull hemlik inredning. På plan 2 finns vår träningslokal och på plan 3 finns sjuksköterskeexpeditionen.  

Märsgränd är byggt och anpassat för att fungera både för demensboende och äldreboende. 

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information eller visning av boendet!

Omsorg och Aktiviteter

Omsorg med individen i fokus

Vi har även en äldrepedagog som planerar aktiviteter i veckorna. Våra aktiviteter följer konceptet Sport och Spa samt mycket annat.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.
Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Välkommen till Attendo i Malmö

Att ansöka om en plats på ett äldreboende kan vara nytt och omvälvande och det kan vara svårt att veta hur den praktiska ansökningsprocessen går till. I filmen berättar Emma Nordfors, verksamhetschef på Attendo Bunkeflogården, hur det går till om du eller din närstående vill flytta in på ett äldreboende. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor!

Attendo Märsgränd satsar på spa-känsla och välmående

Det senaste halvåret har inneburit stora utmaningar för alla och på Attendo Märsgränd i Malmö har man likt andra äldreboenden i organisationen levt bakom stängda dörrar. En bedrift i sig, men samtidigt har man passat på att skapa god verksamhet och adderat fördelar inom ramen för vad som varit möjligt.

Läs artikeln om Märsgränd

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Märsgränd och Attendos erbjudande.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":55.612151,"lng":12.981164},"content":"<h4>Attendo Märsgränd, äldreboende i Malmö</h4><p>Märsgränd 8 </br> 211 77 Malmö </br> Skånes län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=55.612151,12.981164' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Märsgränd 8,
211 77 Malmö
Skånes län

Öppna vägbeskriving