Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

AttendoHem – ett boende för gemenskap och trygghet

AttendoHem är ett trygghetsboende med genomtänkt och ombonad miljö där du får tillgång till service, gemenskap och aktiviteter. Ditt välmående är det viktigaste för oss.

hero icon left
hero icon right

Vad är Attendo Hem?

AttendoHem är ett trygghetsboende med hyreslägenheter i en fastighet utformad helt enligt de höga krav som ställs på ett modernt äldreboende. Varje boende följer något av Attendos populära och nogsamt utprövade livsstilskoncept, där miljöer och material har anpassats för att stimulera sinnena och skapa bästa möjliga förutsättningar för aktiviteter, social samvaro och god omsorg. Läs mer om våra livsstilskoncept här.

Boendena är bemannade av Attendos engagerade medarbetare som utför den hemtjänst som kommunen beviljat, återkommande gemensamma aktiviteter och den service de boende vill ha.

Boendet består vanligen av en rymlig enrumslägenhet med tillgänglighetsanpassad toalett och dusch, gott om förvaringsutrymmen samt ett litet pentry för enklare matlagning och förvaring av livsmedel. På vissa boenden erbjuds även parlägenheter med separat sovrum och vardagsrumsdel.

I nära anslutning till varje lägenhet finns stora gemenskapsutrymmen i form av sällskapsrum, kök samt uteplats/balkong som boende kan använda enskilt eller tillsammans med grannar, närstående eller bekanta. På boendet finns också vanligen olika aktivitetsrum och utomhusmiljöer som utformats i enlighet med det livsstilskoncept som erbjuds. Vanligtvis är gemenskapsytorna per lägenhet lika stora eller större än lägenheten i sig.

Vilka fördelar erbjuder AttendoHem?

AttendoHem erbjuder flera fördelar framför att bo kvar hemma:

 • Social samvaro
  Vår trivselvärd ordnar gemensamma aktiviteter som du kan delta i. Det är allt ifrån dans, underhållning, ”matresor”, chokladprovning och musikquiz till olika uteaktiviteter i den fantastiska trädgården. De boende har självklart ett stort inflytande över utformningen av våra aktiviteter.

 • Hemtjänst och trygghetslarm
  Precis som vanlig hemtjänst får du ett trygghetslarm där vår hemtjänstpersonal besvararditt larm. Det skapar trygghet i form av snabb kontakt och hjälp om olyckan skulle vara framme. Nattetid besvarar kommunen larmet.

 • Kontaktman
  Du som anlitar Attendos hemtjänst får en egen kontaktman, med utökat ansvar gällande din trygghet, dina intressen och dina behov.

 • Service
  Vi kan erbjuda regelbundna besök av frisör och fotvårdare, som kommer hem till dig om du önskar. Genom samarbete med den lokala hemtjänsten erbjuds också möjlighet att träffa sjuksköterska vid behov.

 • Boendevärd
  Vår boendevärd finns normalt på plats på vardagar på fasta tider och ger råd och stöd samt hjälper till med frågor kring boendet eller behov av omsorg. Det kan gälla allt från in- och utflyttningsfrågor till funderingar om service och avgifter, exempelvis ansökan om bostadsbidrag eller biståndsansökan för utökad hemhjälp/särskilt boende.

 • Inköp tvätt och städ
  Vi hjälper gärna till med inköp gällande tvätt och städ. Vi kan både sköta det helt eller stötta de boende att klara av det själv.

 • Hushållsnära tjänster
  Det finns även möjlighet att köpa tilläggstjänster med RUT-avdrag, exempelvis fönsterputs, städning och inköp. Vi sköter kontakten med Skatteverket.

 • Mat
  På AttendoHem väljer du själv om du vill ta del av våra populära måltidsprogram i samarbete med våra måltidsleverantörer. Vi erbjuder vanligen helabonnemang som inkluderar måltider och fika, eller halvabonnemang med lunch och middag.

Vad kostar det?

På AttendoHem hyr du en lägenhet på samma sätt som i ett hyreshus. Skillnaden mot en vanlig hyresbostad är att de boende får tillgång till betydligt större gemensamma utrymmen anpassade utifrån de boendens intressen och behov.

Hyran varierar från boende till boende, men motsvarar ungefär den hyra du betalar i en nyproducerad lägenhet av normalstorlek. Därutöver betalar du din hemtjänsttaxa samt eventuella tillval du gör utifrån det serviceutbud som finns på respektive boende. Vi försöker alltid tillgodose de boendes önskemål vad gäller serviceutbud och aktiviteter.

Vem kan få tillgång till AttendoHem?

AttendoHem är ett trygghetsboende riktat till dig som redan har hemtjänst av viss omfattning från din kommun. Om du redan har beviljad hemtjänst behövs därför inget nytt biståndsbeslut från kommunen för att du ska kunna flytta till ett AttendoHem. Varje boende har också en rekommenderad minimiålder för inflytt.