Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Lackarebäck

Centralt äldreboende i naturnära och lummigt villaområde. Här finns flera trädgårdar och en boulebana där du kan utmana vännerna i en match. Du kan även äta på Farbror Agdas restaurang som är öppen för alla.

Kontakt

Unit contact image
 • Anna Essle
 • Verksamhetschef

 • anna.essle@attendo.se
 • 0721-47 12 96
 • Hej, Jag heter Anna Essle och ansvarar för Attendo Lackarebäck. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Unit contact image

Adress

 • Gunnebogatan 66

 • 431 66 Mölndal

 • Västra Götalands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser - 125

  Rumsstorlek - 30-46 kvm

  Trädgård, Balkong

Story image

Trivsamt äldreboende

Lackarebäck äldreboende är beläget i östra Mölndal och drivs av Attendo på uppdrag av Mölndals stad. Här bor du i ett villaområde med vacker natur, nära till både Mölndals centrum och Göteborg.

Här finns det 120 lägenheter som är fördelade på 3 hus. Lägenheterna är 30-46 kvadratmeter stora och har badrum samt varierande utbud av kylskåp, kokplatta och diskho. De gemensamma utrymmena har en matsal samt sällskapsytor för umgänge, rekreation och avslappning. Varje avdelning har balkonger och/eller uteplatser. Runt boendet finns stora trädgårdar med grillplatser samt en boulebana.

Story image

Din kontaktperson ger dig omsorg på ditt sätt

På Attendo Lackarebäck har du som boende en egen kontaktperson som ansvarar för att just du mår bra och får den hjälp du behöver såsom omsorg eller service. Kontaktpersonen kan även underlätta vid kontakt med anhöriga eller annan närstående.

Den boende har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som ansvarar för den boendes hälsosituation i samråd med läkare.

Vi erbjuder olika aktiviteter dagligen som promenader, musikunderhållning, gymnastik och pubkvällar.

Gunnar njuter av dagarna

En som bor och trivs på Attendo Lackarebäck är Gunnar. När vi knackar på sitter han bänkad framför sin väl tilltagna tv-apparat och kikar på ett avsnitt av Solbacken Avd E, Carin Mannheimers miniserie som spelades in just på Lackarebäck.

– Det är bara att gå in på SVT Play så får jag fram den. Jag gillar lite äldre grejer som jag kan känna igen så just Solbacken åker på lite då och då. Jag har lite biokvällar här ibland på rummet där jag får sällskap. Det kan bli tv långt fram på nätterna och kanske också ett litet glas vin under tiden. Det sover man gott på sedan, säger Gunnar och fortsätter:

– Jag ville gärna flytta till Lackarebäck och jag har alltid känt mig välkommen ända sedan jag kom hit. Vi kommer bra överens här och har bra relationer. Vi spelar kinaschack, fia och svälta räv, och så tränar jag styrka och smidighet och tar gärna en promenad i trädgården. Personalen är snälla och hyggliga och gör ett bra jobb men ibland kan det vara lite svårt att komma ihåg namnen mellan varven. Vi har en väldigt fin restaurang här och igår var jag faktiskt där med min son. Det blev matjessill och potatis med tillbehör. Det är bra och vällagat
och det är trevligt att kunna gå upp till restaurangen när lusten faller på.

Story image

Vi är Farbror Agdas Restaurang!

Nu står vår helt nya restaurang på Lackarebäcks äldreboende öppen för både boende, anhöriga och inkommande matgäster! Köksmästare Lisa Djurberg driver vårt helt nya kök och restaurang Farbror Agdas Restaurang och konferens där råvaran och smaken är i centrum.

Vi arbetar för att servera vällagad, god, och näringsrik kost, varje dag. Hit kan också du som anhörig avnjuta en middag eller lunch tillsammans med våra boende.

Vi serverar lunch mellan 11.00 - 14.00, alla dagar i veckan. Varmt välkommen!

Läs mer och se menyn
Quote

Bra personal med omtanke för de boende, bra information till anhöriga och engagerade kontaktpersoner

Devider

Närstående till boende på Lackarebäck

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Vi på Attendo har också hemtjänst i Mölndal som erbjuder hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemtjänst Mölndal

Intresserad av äldreboende?