1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Lotsen

Kustgatan 10, Göteborg

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
60
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefFanny Eriksson

Telefon: 072-085 25 79

Boendet

Vy över hamninloppet och solnedgång

Attendo Lotsens äldreboende ligger i Majorna, strax intill Chapmans torg. Utsikten från våra fönster bjuder på både Göteborgs hamninlopp med de ståtliga Tysklandsfärjorna, samt solnedgången bakom den ikoniska Älvsborgsbron.

I området finns det mycket att göra. Endast en kort promenad runt hörnet finns allt från konditorier och restauranger till teater och butiker. Attendo Lotsen har 60 lägenheter och drivs på uppdrag av stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné.

Välkommen att kontakta oss!

Aktiviteter

Du har egen kontaktperson

När du flyttar in hos oss får du en kontaktperson och tillsammans har ni möjlighet till egen avsatt tid varje vecka. Tiden kan till exempel användas till en promenad, fika, lyssna på musik eller titta i gamla fotoalbum. Vi har även ett gediget aktivitetsprogram som uppdateras varje vecka.

Här har du möjlighet att delta i aktiviteter tillsammans med andra boende på avdelningen. Så som Bingo, dans, spel, filmstund eller korsord. På Attendo Lotsen uppmärksammar vi olika traditioner och högtider och firar såklart med god mat och dryck.

Mat

Maten ska vara god och vällagad

Måltiderna är en viktig del av dagen och på Lotsens äldreboende arbetar vi aktivt med att maten ska vara god, vällagad och se aptitlig ut. Varje avdelning har egna kostombud som ansvarar för menyplanering och beställning av mat. Det gör att vi kan tillgodose individuella önskemål och möta de behov som finns. Lunch och middag levereras från Dafgård och tillagas sedan i våra kök. För att behålla matglädjen serveras mellan de större måltiderna allt från aptitretare och hembakt till fredagsmys och lördagsgodis.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":57.693849,"lng":11.917625},"content":"<h4>Attendo Lotsen, äldreboende i Göteborg</h4><p>Kustgatan 10 </br> 414 55 Göteborg </br> Västra Götalands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=57.693849,11.917625' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Kustgatan 10,
414 55 Göteborg
Västra Götalands län

Öppna vägbeskriving