1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Märsgränd

Märsgränd 8, Malmö

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
55
Talade språk
Svenska, Albanska, Arabiska, Filippinska, Mandarin, Pashto, Persiska, Polska, Serbokroatiska, Spanska, Ungerska
Särskild fokus
Livsstilsboende Sport & Spa

Välkommen till oss

VerksamhetschefAnna Albrektsson

Telefon: 076-760 89 15

Boendet

Modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa

Attendo Märsgränd är ett modernt och trivsamt äldreboende mitt i Västra Hamnen i Malmö. Det är nära till havet och det finns gott om mysiga promenadstråk i hela området. Boendet är ett Livsstilsboende med inriktningen Sport & Spa vilket innebär att hälsa och välmående står i fokus. Det finns tillgång till bastu, bubbelbad och träningslokal för dig som vill vara aktiv. Vi har även en trevlig sportbar med storbilds TV där man kan följa med i sportens värld.

Här finns 55 lägenheter, uppdelade på fyra plan. På entréplan finns gemensamma utrymmen med spa, vinterträdgård och sportbar. På plan 2,3 och 4 finns två boendeenheter med vardera 9-10 lägenheter.

På varje boendenhet finns kök, matsal och allrum. Ytorna är ljusa, generöst tilltagna och med en smakfull hemlik inredning. På plan 2 finns vår träningslokal och på plan 3 finns sjuksköterskeexpeditionen.  

Märsgränd är byggt och anpassat för att fungera både för demensboende och äldreboende. 

Varmt välkommen till oss!

Omsorg och Aktiviteter

Omsorg med individen i fokus

Vi har även en äldrepedagog som planerar aktiviteter i veckorna. Våra aktiviteter följer konceptet Sport och Spa samt mycket annat.

Mat

Matglädje

På Märsgränd serverar vi middag mitt på dagen och den levereras från Dafgård. Vi tillreder tillbehör som potatis, ris och grönsaker på plats. Frukost, mellanmål samt kvällsmat tillagar vi själva. Vi serverar gärna hembakat till eftermiddagskaffet vilket sprider härliga dofter som stimulerar aptiten. Kosten är varierad och följer årstiderna.

De boendes önskemål fångas upp vid de återkommande matråden där både boende och personal deltar. Vi lägger stor vikt vid att det ska se trevligt ut vid bordet med servetter, blommor eller annan bordsdekoration.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":55.612151,"lng":12.981164},"content":"<h4>Attendo Märsgränd, äldreboende i Malmö</h4><p>Märsgränd 8 </br> 211 77 Malmö </br> Skånes län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=55.612151,12.981164' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Märsgränd 8,
211 77 Malmö
Skånes län

Öppna vägbeskriving