Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Slalomvägen

Attendo Slalomvägen är en anpassad gruppbostad i det natursköna området Bredsand strax utanför Enköping. Området erbjuder närhet till både strand, badplats, friluftsområde, minigolfbana, restaurang och uteservering.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser: 6

    Lediga platser: Ja

    Talade språk: Svenska, Engelska

    Byggt år: 2018

  • Särskild kompetens: MI Personkrets 1
Story image

Gruppbostad med inriktning på samsjuklighet och missbruksproblematik

Under hösten 2019 öppnade Attendo Slalomvägen, en ny anpassad gruppbostad i det natursköna området Bredsand strax utanför Enköping. Området erbjuder närhet till både strand, badplats, friluftsområde, minigolfbana, restaurang och uteservering.

På boendet finns det personal dygnet runt och bemanningen anpassas efter behovet i gruppen. Alla har en egen kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov, önskningar och kontakter med anhöriga, myndigheter med mera. 

Bredsand är ett lugnt och naturskönt område där man njuta av lugnet. Boendet är en enplansvilla med sex stycken anpassade lägenheter och gemensam sällskapsutrymme. Lägenheterna har full utrustat kök med sovrum och eget badrum samt en egen uteplats.

Story image

Medarbetare med lång erfarenhet

Våra medarbetare arbetar tillsammans i ett team, de har adekvat utbildning för arbetet såsom tillexempel socionom, beteendevetare, pedagog, behandlingsassistenter mm. Det är både kvinnor och män i blandade åldrar i arbetsgruppen.

Vår personal får intern och extern utbildning och vi har tillgång till handledning vid behov. Vi har egen sjuksköterska som vid behov kan stödja dig i medicinska frågor och kontakt med sjukvården. 

Vi har vidareutbildning i ett flertal olika metoder såsom Motiverande Samtal (MI). 

Läs om våra metoder och arbetssätt här

Story image

Arbetar tillsammans som ett team

Arbetet på Slalomvägen leds och fördelas av verksamhetschef.

Våra medarbetare består av stödassistenter och stödbiträden med en relevant utbildning och gedingen erfarenhet inom LSS. Det arbetar både män och kvinnor i arbetsgruppen. Våra medarbetare får intern handledning och i vissa fall tas extern handledning in.

Verksamhetschef och arbetsgruppen arbetar tillsammans som ett team.

Personal finns på plats dygnet runt med sovande jour nattetid. Sjuksköterska finns att tillgå alla dagar i veckan. 

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?