Hoppa till huvudinnehåll

Flytta in i ditt nya hem

Ingen ska behöva sitta ensam över helgerna. På Attendos äldreboenden finner du nya sociala kontakter, ljus, gemenskap, meningsfull sysselsättning, god näringsriktig mat och glädje. Inte minst vid högtider som till exempel jul.

På julafton brukar vi samlas och se årets jul värd tända ljuset, vi tittar på Karl-Bertil, äter gott tillsammans och öppnar julklappar.

Vi arbetar målmedvetet för att ge trygghet och mening i vardagen. Vi gör det genom att bryta ensamhet, hålla igång sociala kontakter, erbjuda varierande aktiviteter att se fram emot och måltider som blir till dagens höjdpunkter. Det gör att du kan leva ditt liv fullt ut. Varje dag. Hela livet.

Hitta ett äldreboende

Hjälp från hemtjänst

Visste du att som kund hos Attendo Hemtjänst har du alltid möjlighet att delta i ett varierat utbud av aktiviteter och social samvaro över året. Våra verksamheter erbjuder löpande aktiviteter så som promenadgrupper, fika, bingo och musikträffar.

Kring jul tycker vi att det är extra viktigt att bidra till möjligheter till mysig gemenskap. På julen vill vi vara tillsammans med andra och uppleva värmen i det personliga mötet. Därför kommer våra verksamheter att bjuda in till trevliga julaktiviteter i gemenskap. Vi kommer ha aktiviteter såväl på våra hemtjänstverksamheter som i samverkan med våra fina äldreboenden där du som kund är inbjuden att delta.

Om du vill ha lite extra hjälp med julbestyren så finns det möjlighet att köpa till hushållsnära tjänster. Då kan du få lite extra hjälp med att till exempel hänga upp julgardiner, putsa fönster eller en extra storstädning inför jul. De hushållsnära tjänsterna köper du med RUT-avdrag. Vill du veta mer om detta är du varmt välkommen att kontakta Attendos lokala verksamhetschef.

Med oss kan du förvänta dig hög kvalitet på omsorgen och ett trevligt och respektfullt bemötande. Vi stöttar våra kunder med allt från personlig omsorg till service och vi vet hur viktigt det personliga mötet är. Att var och en känner sig sedd och lyssnad på av oss som är gäster i deras hem.

Hitta hemtjänst nära dig

Meningsfull tillvaro

Vi utgår från varje persons behov och önskemål. Vi har ett stort och varierat aktivitetsutbud, både i grupp och individuellt, med fokus på fysiskt och psykiskt välmående. Våra medarbetare är bra på att lyssna och förstå varje person och anpassa vardagen efter personliga intressen.

checkboxStort aktivitetsutbud checkboxPersonliga tillval checkboxKultur- och utomhusaktiviteter

Läs mer om livet på äldreboende

Så ansöker du om äldreboende:

1

Ansök om biståndsbeslut

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

Så ansöker du
2

Välj utförare

Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss för mer information om våra verksamheter.

Jämförelse av boendeformer
3

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare.

Checklista vid val av äldreboende
4

Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Anpassning & inflytt

Trivsam boendemiljö

Våra boenden har hög standard och är utformade som livsstilsboenden med en särskild inriktning för att du ska hitta ett boende som passar dig och träffa personer med liknande intressen.

Vi erbjuder boenden med inriktning Utevistelse & Trädgård, Kultur & Nöje och Sport & Spa. Med ljusa lokaler med genomtänkt planlösning och materialval erbjuder vi ett nytt hem att trivas i, med tillgång till trädgård och uteplats som är uppvärmd året runt.

checkboxLivsstilsboenden för olika intressen checkboxHög standard på materialval och inredning checkboxTrädgård och uppvärmd uteplats

Välfärdsteknik skapar trygghet och möjliggör självständighet för våra boende. Inget kan ersätta den mänskliga kontakten, men med teknikens hjälp kan vi se till att så mycket som möjligt av omsorgstiden är tillsammans med våra boende. Exempelvis kan äldre förses med smarta klockor som mäter hälsostatus i realtid. Och sensorer kan känna av allt från fall till när någon lämnar sin lägenhet.

För dig som närstående

Att stå inför beslutet att föreslå ett äldreboende till en närstående är ingen lätt uppgift. Många gånger kommer detta efter insikten om att det inte längre är säkert eller praktiskt för den äldre att bo kvar hemma. Vi har full förståelse för de känslor och osäkerheter som kan uppkomma och finns här för att vägleda och stötta dig i processen.

Om din närstående har ett biståndsbeslut om att flytta in på ett äldreboende är det första steget att ta reda på vilka äldreboenden som ni är intresserade av. Boka in ett möte med verksamhetschefen på det specifika boendet för att få en helhetsbild av vad vi kan erbjuda. Vi rekommenderar att ni gemensamt besöker de boenden ni funderar på. Att uppleva en plats i verkligheten ger en mycket djupare förståelse än att bara läsa om den.

Vi har äldreboenden för både somatisk omvårdnad och demenssjukdom. Vi erbjuder personlig omsorg, spännande aktiviteter och gemenskap samt goda måltider.

Vi hjälper dig gärna med processen och ger dig tips på vägen. Du som närstående spelar en viktig roll.

Information till dig som närstående
Carousel image

Vi tänder det sista adventsljuset

Carousel image

Vi klär julgranen tillsammans

Carousel image

Vi bakar mumsiga lussebullar

Håll kontakten med äldreomsorgens första närstående-app!

Vi på Attendo har utvecklat en app för att göra det smidigt för närstående och boende att ta del av det som händer både på och utanför boendet - direkt i mobilen.

Med bilder och information får man en känsla av det som mamma eller pappa – morfar eller svärmor är med om på dagarna. Appen har fått namnet Attendo Nära och den fungerar ungefär som sociala medier med bildflöde och möjlighet att dela bilder och kommentarer.

Många närstående bor långt bort och har inte möjlighet att besöka sina nära och kära lika ofta som de skulle vilja och då kan bilderna och filmklippen från boendet bli en trygghet.

Mer om appen