Attendo Sabbatsbergsbyn

Ett centralt äldreboende i Vasastan med grönskande områden runt knuten. I Sinnenas Trädgård träffas vi bland annat för grillning, gymnastik, underhållning och fika.

Kontakt

Unit contact image
  • Ellenore & Isabella
  • Hej,
    Vi heter Ellenore Kente & Isabella Hjalmarson Vertovec och vi ansvarar för Sabbatsbergsbyn. Har du frågor om vår verksamhet eller vill boka ett besök? Kontakta oss gärna så hjälper vi dig. Du hittar våra kontaktuppgifter under knappen "Fler kontaktuppgifter".

Adress

Fakta

  • Antal platser - 106

    Talade språk - Svenska

    Trädgård, Centralt

Story image

Ett särskilt boende

Attendo Sabbatsbergsbyn är ett särskilt boende med 106 lägenheter fördelade på 11 avdelningar på tre hus. 9 avdelningar är gruppboende för de som har en utredd demenssjukdom och 2 avdelningar är för de som av fysiska skäl är i behov av vård och omsorg dygnet runt.

Attendo Sabbatsbergsbyn är ett boende i Stockholms innerstad mellan S:t Eriksplan och Odenplan.

Story image

Sinnenas Trädgård

I våra hemtrevliga vardagsrum umgås vi - berättar historier, dricker kaffe, samtalar och lyssnar på musik m.m. På balkongerna och i Sinnenas trädgård prunkar blommor och växter av allehanda slag och där sitter vi och njuter så ofta vi kan under sommarmånaderna.

I Sinnenas Trädgård träffas vi för grillning, gymnastik, underhållning och fika för att nämna några av de aktiviteter vi gör utomhus.

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Quote

"Maten ser delikat ut! Det finns alltid något att fira."

Devider

Birgitta, februari 2021

Hustru till en boende