Attendo Bränninge

Attendo Bränninge korttidsboende är beläget i ett naturskönt villaområde i Skarpnäck. Målgruppen är barn mellan 0-21 år och grupperna är anpassade utifrån barnens olika behov.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Antal platser - 6

    Talade språk - Svenska

    Trädgård

Story image

Ett boende för barn mellan 0-21 år

Attendo Bränninge korttidsboende är beläget i ett naturskönt villaområde i Skarpnäck. Målgruppen är barn mellan 0-21 år, och grupperna är anpassade utifrån barnens olika behov. Rymliga lokaler och en varierad utemiljö stimulerar till lek och motorik. Samtliga medarbetare har relevant grundutbildning för målgruppen.

På Bränninge korttidsboende arbetar vi genomgående med tydliggörande pedagogik, och hela personalgruppen är utbildade i metoden. Vi arbetar för att varje barn ska få en vistelse som är anpassad efter dess specifika behov, och för att möjliggöra detta har vi ett nära samarbete med andra myndigheter, skola, habilitering, daglig verksamhet med flera.

Story image

Barnen ska vara trygga och bekräftade

På Attendo Bränninge arbetar vi efter barnets bästa, de ska känna sig trygga och bekräftade. Eftersom alla barn är olika utformar vi insatserna utifrån de behov som finns så att det ska bli så bra som möjligt. Personalen arbetar utifrån tydliggörandepedagogik för att skapa en struktor samt möjlighet för kommunikation hos barnen.

Vi gör aktiviteter som promenader, parklek och utflykter till museum, café, bio och badhus. Under vår/sommar utnyttjar vi den mycket omtyckta studsmattan, och vid fint väder tar vi fram poolen.

Story image

Insatserna kring barnen samordnas optimalt

Personalen består av utbildade stödassistenter, stödbiträden samt en stödpedagog. Personalen samarbetar mycket med föräldrar och vårdnadshavare och har mycket kontakt med skola och habiliteringen för att samordna insatserna kring barnen på ett optimalt sätt.  

Story image

Matglädje

Maten är en viktig del av vardagen för de allra flesta. När det gäller barn är det viktigt att man har bra förutsättningar att göra måltiden lite extra speciell. Hos oss får barnen vara med och välja mat efter önskemål och förmåga. Våra medarbetare har kompetens i hur man på bästa sätt anpassar maten efter olika behov så som allergier och överkänslighet.

Quote

På Bränninge arbetar vi med de boende i fokus samt värdesätter kvalitet, vilket resulterar i engagerade och kompetenta medarbetare.

Devider

Janarthany Ganeshan

Vårdare

Är du i behov av stöd eller insatser inom LSS?