Attendo Duvan

Centralt äldreboende med trevlig innergård där vi gärna umgås tillsammans på en fika och annan underhållning. Stångån finns i närområdet som erbjuder vackra promenadstråk.

Kontakt

Unit contact image

Adress

 • Snickargatan 34 A

 • 582 26 Linköping

 • Östergötlands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser - 95

  Rumsstorlek - 34-40 kvm

  Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Centralt

Story image

Centralt äldreboende i Linköping

Äldreboendet Attendo Duvan ligger centralt i Linköping med närhet till stadens utbud av butiker och caféer. Stångån finns i närområdet som erbjuder vackra promenadstråk.

På Attendo Duvan finns sammanlagt 95 lägenheter på fyra plan. Vi har 72 lägenheter med inriktning för somatisk vård. Dessutom finns 23 lägenheter avsedda för personer med demensdiagnos.

Här bor du i egen lägenhet som du möblerar med egna möbler förutom säng som finns på plats. På alla våningarna finns gemensam matsal samt dagrum som blir trivsamma samlingsplatser. Vi har även en trevlig innergård där vi tillbringar mycket tid vid vackert väder.

Läs mer om äldreomsorg i Linköpings kommun
Story image

Egen kontaktman och genomförandeplan

När du flyttar in till oss bjuder vi in till ett välkomstsamtal och du blir tilldelad en kontaktman. Tillsammans med kontaktmannen upprättar du en genomförandeplan om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras. Det är viktigt för oss att du som boende själv är med och bestämmer, så att du har möjlighet att leva det liv som du vill leva.

Varierande aktiviteter anordnas varje vecka, både i grupp och individuellt. Exempel på uppskattade aktiviteter som återkommer är bingo, gymnastik, sång, musik, högläsning, tipspromenader och herr- och damklubb. Utflykter anordnas regelbundet som till Bergs slussar, Flygvapenmuseet, Valla och Gamla Linköping eller till ett närliggande café. Utbudet visas på respektive våning samt i entrén.

Följ oss på Instagram
Story image

Engagerade medarbetare

Attendo Duvans äldreboende leds av verksamhetschef och biträdande verksamhetschef. De finns på plats dagtid måndag till fredag.

Sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt och på vardagar arbetar arbetsterapeut och sjukgymnast i verksamheten.

På avdelningarna arbetar våra engagerade och kompetenta undersköterskor och vårdbiträden.

Story image

Matglädje

På Attendo Duvan lagas all mat på plats av våra medarbetare på avdelningarna. Vid tillagningen sprids en härlig doft från köket som ger en hemtrevlig känsla och som stimulerar till aptit och samtal kring maten.

Vi serverar varierande och välsmakande måltider och lägger stort fokus på att maten ska vara av hög kvalité och att du som boende är delaktig i matsedel och i vad som serveras. Vi lägger stor vikt vid att ha en trevlig måltidsmiljö.

För att göra skillnad på vardag och helg serverar vi lite festligare mat och dukar extra fint på helgerna och under högtider.

Video poster
Video play button

Kören på Duvan

På äldreboendet Duvan i Linköping, har man startat en kör med några härliga sång-sugna kunder. Det är många i kören som inte har sjungit vissa sånger sen barnsben vilket drar fram många ljuva minnen!

Quote

Jag är nöjd med allt!

Devider

Boende på Duvan

Intresserad av äldreboende?