Hoppa till huvudinnehåll

Varje dag betyder något

Modern omsorg handlar om att få leva hela livet och respekteras för den man är och har varit. Vi blir ju inte andra människor bara för att vi åldras eller får ett omsorgsbehov. För oss på Attendo handlar god omsorg om att med ett varmt hjärta hjälpa varje människa att fortsätta leva det liv som man vill.

För att trivas med livet måste vi fortsätta göra det vi gillar, umgås med människor vi tycker om och äta den mat vi vill. Vi behöver få värme och omtanke av någon som bryr sig. Och vi måste få känna hälsa och välmående för att hålla livslågan brinnande.

På Attendo arbetar vi målmedvetet för att ge trygghet och mening i vardagen. Vi gör det genom att bryta ensamhet, hålla igång sociala kontakter, erbjuda varierande aktiviteter att se fram emot och måltider som blir till dagens höjdpunkter. Vi vill att du ska leva ditt liv fullt ut. Varje dag. Hela livet.

Våra verksamheter i Göteborg

Attendo Hemtjänst Göteborg

Hemtjänst Göteborg

Attendo Hemtjänst Göteborg har erfarna och engagerade medarbetare som hjälper och stöttar dig med allt ifrån personlig omsorg till service i hemmet. Vi planerar hjälpen tillsammans med dig så att dina behov och önskemål tillgodoses.

Läs mer
Attendo Fiskebäck

Attendo Fiskebäck

Attendo Fiskebäck äldreboende ligger i Västra Frölunda, ligger vackert till med utsikt över småbåtshamnen och havet. Här finns fina promenadvägar & solig uteplats.

Här finns lediga platser
Attendo Lundby Park

Attendo Lundby Park

Välkommen till Attendo Lundby Park ett nybyggt modernt äldreboende med inriktning mot Sport & Spa och Kultur & Nöje. Här står aktiviteter och välmående i fokus.

Här finns lediga platser
Attendo Postflyget

Attendo Postflyget

Attendo Postflyget är ett nytt modernt livsstilsboende i Torslanda med inriktning Sport & Spa. Här finns 54 trivsamma, rymliga och ljusa lägenheter.

Här finns lediga platser
Attendo S:t Jörgen

Attendo S:t Jörgen

Attendo S:t Jörgen äldreboende ligger 10 min från centrala Göteborg, vackert beläget nära S:t Jörgens park. Våra lokaler är luftiga och trivsamma.

Här finns lediga platser
Attendo Ädelstenen

Attendo Ädelstenen

Attendo Ädelstenen är ett nybyggt äldreboende på Smaragdgatan i Tynnered, ett stenkast från Frölunda torg. Boendet har konceptet Sport & Spa.

Här finns lediga platser

Hemtjänst efter dina önskemål

Attendos hemtjänst i Göteborg erbjuder allt från omsorg och måltidsservice till städning, tvätt samt kvälls- och nattjänster. När du väljer Attendo som utförare i hemtjänsten bokar vi alltid ett hembesök med dig för att gå igenom dina behov och önskemål.

​Göteborgs Stad har infört valfrihetssystem enligt Lagen om valfrihetssystem (LOV). Det betyder att alla som får ett beslut om hemtjänst kan välja vilken utförare som ska ge stöd och hjälp. Om du redan har hemtjänst men vill byta till Attendo så kontaktar du din biståndsbedömare hos kommunen som hjälper dig.

Med Attendo som utförare får du en personlig omsorgskontakt. Det vill säga att en av våra medarbetare inom hemtjänsten blir den som i första hand utför insatserna i ditt hem och har extra ansvar för dig vilket bidrar till en ökad kontinuitet och trygghet.

Guldkant i vardagen med sol, värme och en god drink.
Guldkant i vardagen med sol, värme och en god drink.

Solrummet ger gladare & välmående kunder

Att solljus och värme gör något med humöret, det kan vi nog alla skriva under på. I januari hade Göteborg rekordlåga soltimmar men vi har en lösning på det! Hos Attendo Lundby Park kan du luta dig tillbaka i solstolen med något gott att dricka och tänka på solsemestrar från förr. Efter 20 minuter i solrummet har man fått sin dagliga dos av D-vitamin.

Solljusterapi har både en lugnande och stimulerande effekt och fyller en viktig social funktion. Regelbunden vistelse i solrum innebär stora vinster i form av glada välmående seniorer med lägre omsorgsbehov. I ett fint solrum kan de äldre träffas, koppla av, ventilera olika känslor och lämna vardagen för en stund. Äldre personer med demens blir enklare att aktivera i en skön varm autentisk solmiljö som man kan relatera till från sin ungdom eller en tidigare semesterresa.

Vad kostar äldreomsorg i Göteborg?

Det är ingen skillnad i pris på privat eller kommunalt äldreboende eller hemtjänst. Det finns olika lösningar gällande boende och stöd för äldre och dessa behöver anpassas efter varje individs önskemål och behov. Avgifter kan skilja sig åt mellan olika kommuner och äldreboenden.

Kostnad för äldreboende

Avgiften du betalar för den vård och omsorg du får på ett äldreboende kallas för omsorgsavgift. Avgiften kan variera mellan olika kommuner. Omsorgsavgiften beräknas individuellt och den grundar sig på din inkomst, men det är frivilligt att lämna uppgifter om din inkomst. Om du väljer att inte lämna inkomstuppgifter så görs ingen beräkning och istället betalar du maxtaxa. Det är kommunen som beslutar din omsorgsavgift men du betalar aldrig mer än maxtaxa. År 2024 motsvarar maxtaxan cirka 2575 kr per månad och är densamma i hela landet.

Kostnad för hemtjänst

När du nyttjar hemtjänst betalar du en hemtjänstavgift till kommunen. Maxavgiften är densamma oavsett om du nyttjar privat eller kommunal hemtjänst. Det kostar alltså ingenting extra att anlita en privat utförare som Attendo.

Prissättningen för hemtjänst bestäms i varje enskild kommun, och även om den kan variera mellan olika kommuner är den alltid inkomstprövad. Det innebär att priset bestäms utifrån dina inkomster. Det finns dock ett maximalt belopp du kan få betala per månad, oavsett var du bor, vilka beviljade insatser och inkomst du har. Från 1 januari 2024 är maximala beloppet (maxtaxan) 2575 kr.

Ett smakprov från lunchmenyn

Stekt strömming med potatismos

Våfflor med jordgubbar och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

God och näringsrik mat

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Så jobbar vi med våra menyer

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Du ska känna dig trygg med vår mat

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt matkoncept
Video poster
Video play button

Attendo Ädelstenen - ett av våra boenden med livsstilskoncept

Kolla på filmen och få en känsla av hur det är att bo på äldreboendet Ädelstenen. 

Här finns det en sportbar där man kan titta på TV och ta sig något gott att dricka när favoritklubben spelar. Ett gym finns för den som vill träna. Spa-delen består av avkoppling, varma bad, massage, och sinnesstimulering. På varje avdelning finns det balkonger i olika väderstreck där vi gemensamt avnjuter eftermiddagsfikat.

Håll kontakten med äldreomsorgens första närstående-app!

Vi på Attendo har utvecklat en app för att göra det smidigt för närstående och boende att ta del av det som händer både på och utanför boendet - direkt i mobilen.

Med bilder och information får man en känsla av det som mamma eller pappa – morfar eller svärmor är med om på dagarna. Appen har fått namnet Attendo Nära och den fungerar ungefär som sociala medier med bildflöde och möjlighet att dela bilder och kommentarer.

Många närstående bor långt bort och har inte möjlighet att besöka sina nära och kära lika ofta som de skulle vilja och då kan bilderna och filmklippen från boendet bli en trygghet.

Mer om appen

Omtanke

Vi får människor att känna trygghet och säkerhet. Vi ger hjälp till självhjälp. Vi bemöter alltid varje person med respekt. Vi lyssnar på individen och anpassar våra handlingar därefter.

Engagemang

Vi är stolta över vad vi gör och över att vara en del av Attendo. Vi är pålitliga och håller vad vi lovar. Vi visar framåtanda och försöker alltid att överträffa förväntningar. Vi känner tillfredsställelse i ett väl utfört arbete.

Kompetens

Vi försöker alltid förstå varje individs behov och önskemål. Vi är stolta över att vara kvalitetsledande och visar gärna våra resultat öppet. Vi gör rätt saker i rätt tid. Vi är noggranna och uppmärksammar detaljer. Vi bidrar till utveckling genom att söka lösningar där andra ser problem.