Attendo Hemtjänst Västerås

Vi har erfarna och engagerade medarbetare som hjälper dig med allt från personlig omsorg till service i hemmet. Vi planerar hjälpen tillsammans med dig så att det passar dina behov och önskemål.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

  • Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

    Hemtjänst, Hemsjukvård, Hushållsnära tjänster

Var med och styr din tillvaro

På vår hemtjänst i Västerås arbetar engagerade medarbetare med olika kompetenser så som vårdbiträden och undersköterskor. Vi hjälper dig med allt i från personlig omsorg till service i hemmet och planerar hjälpen tillsammans med dig så att det passar dina behov och önskemål. Med oss kan du förvänta dig hög kvalitet på vården och omsorgen och ett trevligt och respektfullt bemötande.

Med oss ska du känna trygghet i din vardag. Vi ser det som självklart att våra medarbetare bär arbetskläder och synlig ID-bricka för din trygghets skull. Du får en kontaktperson som du och dina närstående kan vända er till vid frågor och synpunkter. Kontaktpersonen lägger tillsammans med dig upp de dagliga rutinerna så att de anpassas efter dina behov och önskemål. Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Vi erbjuder även trivselträffar som är sociala samlingsplatser dit man kan gå om man vill vara med på våra aktiviteter eller bara ta en kopp kaffe. Från den 1 mars 2017 erbjuder vi även hemsjukvård.

Hemsjukvård istället för vårdcentral

Vi erbjuder hemsjukvård. Det innebär att du som har svårt at ta dig till en vårdcentral istället kan få hjälp av våra sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter i ditt hem.

När kan jag få hemsjukvård?

Om du på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning inte kan ta dig till vårdcentral på egen hand (eller med hjälp av anhörig eller följeslagare) kan få rätt till sjukvård i hemmet.

Hur blir jag hemsjukvårdspatient?

Om du har behov av sjukvård i hemmet, ring kontaktcenter Västerås stad 021-39 27 25, eller kontakta din familjeläkare.

Vem avgör om jag får hemsjukvård?

Bedömningen görs alltid av Västerås stads bedömningsteam som träffar dig på sjukhus eller i ditt hem.

Vad händer sen?

Du kan själv välja utförare av hemsjukvård. Om du får rätt till hemsjukvård och idag har hemtjänst från Attendo så kommer vi även att utföra din hemsjukvård.

Läs mer om hemsjukvård i Västerås

Trivselträffar för alla

OBS! Tillsvidare är alla trivselträffar och aktiviteter pausade på grund av pandemin.

Attendo i Västerås har trivselträffar på Blomstergatan där vi ordnar aktiviteter, luncher och annat trevligt för alla som vill vara med. Du behöver inte vara kund i vår hemtjänst för att delta.

Social samvaro har stor betydelse för de flestas välbefinnande. Det är något som vi värnar om. Vi träffas och äter lunch tillsammans, diskuterar aktuella ämnen över en kopp kaffe, lyssnar på musik och mycket annat. Här kan du även få råd och stöd i frågor om hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Hushållsnära tjänster

För dig som vill ha service utöver ditt beviljade bistånd eller inte har något bistånd alls, kan vi erbjuda avlastning i hemmet och hjälp med vardagssysslorna. Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer hur ofta du vill ha hjälp och med vad, som till exempel städning, fönsterputs, inköp, tvätt och promenader.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss. Vi drar av skattereduktionen direkt på varje faktura. Du slipper ligga ute med pengarna och vi sköter kontakten med Skatteverket.

Vårt grundpris per timme efter skatteavdag:
För hushållsnära tjänster; 211 kr/h ink moms för dig över 65 år och 264 kr/h ink moms för dig under 65 år.

För besök utanför tätort tar vi en inställelseavgift på 165 kr per tillfälle som inte är avdragsgill.

Läs mer om hushållsnära tjänster

Jag har jobbat i Attendo sedan 1998! Jag känner mig trygg och nöjd med mina arbetskamrater och kunder.

Anette

Vårdbiträde

Intresserad av hemtjänst?