Attendo Hemtjänst Västerås

Vi har erfarna och engagerade medarbetare som hjälper dig med allt från personlig omsorg till service i hemmet. Vi planerar hjälpen tillsammans med dig så att det passar dina behov och önskemål.

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Gotlandsgatan 51

  • 722 44 Västerås

  • Västmanlands län

  • Visa på karta

Fakta

  • Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

    Hemtjänst, Hemsjukvård, Hushållsnära tjänster

Attendo Hemtjänst får toppbetyg!

Varje år skickar socialstyrelsen ut en enkät till alla som bor hemma och får stöd och hjälp av hemtjänst. Frågorna i enkäten handlar bland annat om hur man upplever bemötandet, hur lätt det är att komma i kontakt med hemtjänsten och hur väl medarbetarna håller de tider man kommit överens om. I enkäten får man även svara på vad man sammantaget tycker om den hemtjänstutförare man har.

89 procent av Attendos hemtjänst-kunder i Västerås är nöjda med den hemtjänst de tar emot. Snittet för hela kommunen är 84 procent, vilket gör att Attendo sticker ut på ett positivt sätt.

I och med att Attendo Hemtjänst är så populära och stora i Västerås har verksamheten delats upp på flera kontor runt om i stan, från Viksäng till Bäckby. Det gör att hemtjänsten blir mer lokal och har närmare till kunderna. Det gör det också lättare för kunderna att komma i kontakt med Attendo.

Vill du veta mer om Attendo hemtjänst Västerås?

Ring oss, måndag - fredag, 8.00 - 16.00 på tel.nr:

020 - 211 300
Quote

Vi har det fint och jag känner mig trygg hela tiden. Det betyder mycket. Jag vill inte byta bort dem för allt i världen!

Devider

Kund på Attendo Hemtjänst Västerås

Stöd i hemmet - dygnet runt

På Attendo i Västerås arbetar engagerade medarbetare med olika kompetenser så som vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Vi hjälper dig med allt i från personlig omsorg och service, till sjukvård i hemmet och planerar hjälpen tillsammans med dig så att det passar dina behov och önskemål. Med oss kan du förvänta dig hög kvalitet på vården och omsorgen och ett trevligt och respektfullt bemötande.

Vi erbjuder hemtjänst dygnet runt, hemsjukvård och hushållsnära tjänster.

Med oss ska du känna trygghet i din vardag. Vi ser det som självklart att våra medarbetare bär arbetskläder och synlig ID-bricka för din trygghets skull. Du får en kontaktperson som du och dina närstående kan vända er till vid frågor och synpunkter. Kontaktpersonen lägger tillsammans med dig upp de dagliga rutinerna så att de anpassas efter dina behov och önskemål. 

Läs mer om våra olika verksamheter och tjänster nedan.

Artikel: Inger valde hemtjänst från Attendo
Välkommen till oss på Attendo hemtjänst Västerås!
Välkommen till oss på Attendo hemtjänst Västerås!

Attendos hemtjänst

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Då kan det vara möjligt att få hemtjänst beviljad av kommunen. Du som bor i Västerås kan då välja Attendo som utförare.

Med 35 års erfarenhet av hemtjänst vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

För att få hjälp av hemtjänsten behövs ett biståndsbeslut. Det får du genom att kontakta en biståndshandläggare i Västerås Stad. Om du redan har hemtjänst men vill byta utförare till Attendo kontaktar du din biståndshandläggare som hjälper dig.

För dig som inte har ett biståndsbeslut erbjuder vi på Attendo hemtjänst även hushållsnära tjänster.

Läs mer om oss här på hemsidan eller ring oss, måndag - fredag, 8.00 - 16.00 på telefonnummer 020 - 211 300.

Ansökan om hemtjänst - Västerås Stad

God och näringsrik mat

Priset för en matlåda är 58 kr och då ingår sallad.

Önskar du dessert tillkommer 12 kr.

Det finns alltid fyra rätter att välja mellan samt specialanpassad kost om det efterfrågas.

Menu

Matlagning eller Matlåda för 58 kr

Kost och näring är avgörande för en god hälsa. Vi tillagar gärna maten med dig om det finns önskemål om det. Annars kan vi leverera matlådor från Attendos eget kök. Våra kockar har tillsammans med Attendos dietister skapat en meny.
Läs mer om vårt matkoncept

Attendos hemsjukvård

Vi erbjuder också hemsjukvård. Det innebär att du som har svårt at ta dig till en vårdcentral istället kan få hjälp av våra sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter i ditt hem. Bedömningen görs alltid av Västerås stads bedömningsteam som träffar dig på sjukhus eller i ditt hem.

Du kan själv välja utförare av hemsjukvård. Om du får rätt till hemsjukvård och idag har hemtjänst från Attendo så kommer vi även att utföra din hemsjukvård. Om du har behov av sjukvård i hemmet, ring kontaktcenter Västerås stad 021-39 27 25, eller kontakta din familjeläkare.

 

Läs mer om hemsjukvård i Västerås

Städ eller fönsterputs? Vi förenklar din vardag!

För dig som vill ha service utöver ditt beviljade bistånd eller inte har något bistånd alls, kan vi erbjuda avlastning i hemmet och hjälp med vardagssysslorna. Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer hur ofta du vill ha hjälp och med vad, som till exempel städning, fönsterputs, inköp, tvätt och promenader.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss. Vi drar av skattereduktionen direkt på varje faktura. Du slipper ligga ute med pengarna och vi sköter kontakten med Skatteverket.

Ring oss för att veta mer om priser och vilka tjänster vi kan erbjuda dig för att underlätta din vardag!

020 - 211 300 

Måndag - fredag, 8.00 - 16.00

Läs mer om hushållsnära tjänster

Vad kostar hemtjänst i Västerås?

När du nyttjar hemtjänst betalar du en hemtjänstavgift till kommunen. Maxavgiften är densamma oavsett om du nyttjar privat eller kommunal hemtjänst.

Det kostar ingenting extra att anlita en privat utförare som Attendo. Prissättningen för hemtjänst bestäms i varje enskild kommun, och även om den kan variera mellan olika kommuner är den alltid inkomstprövad. Det innebär att priset bestäms utifrån dina inkomster. Det finns dock ett maximalt belopp du kan få betala per månad, oavsett var du bor, vilka beviljade insatser och inkomst du har. Från 1 januari 2023 är maximala beloppet (maxtaxan) 2359 kr.

Har du frågor om prissättningen kan du vända dig direkt till din kommun. Om du undrar hur du går tillväga för att få ett biståndsbeslut får du gärna ringa oss på 020-211 300 så hjälper vi dig.

Mer om kostnad

Anneli berättar mer

För den som funderar kring hushållsnära tjänster eller hemtjänst från Attendo kan det vara bra att veta att Anneli Norrgran finns. En frisk och glad fläkt med Attendo i hjärtat och den som är spindeln i nätet när det gäller förfrågningar kring våra tjänster i Västerås.

– Jag är en av två som svarar på vårt kundvalsnummer och det kan bli en hel del samtal. Första frågan är ofta om jag kan komma över på ett hembesök, och det kan jag ju göra här i Västerås. Jag kommer med min fikakorg och så blir det en diskussion kring vilka insatser man känner man har behov av och hur ofta, säger Anneli.
– Ofta får vi frågan om det är samma person som kommer från gång till gång. För man tycker att det känns tryggt med personal man känner igen och som vet hur man vill ha det när man till exempel städar. Och ibland vill man byta från en annan utförare till oss och då blir det en diskussion i sig. Jag välkomnar verkligen alla samtal och jag försöker möta alla behov och förfrågningar som kommer. 

Vill du ha besök av Anneli?

Fyll i ett intresseformulär här ovan eller ring på 020 - 211 300.

Video poster
Video play button

Så ansöker du om hemtjänst

Det kan vara svårt att veta hur det går till att ansöka om hemtjänst. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig i alla steg!

För många äldre kan det bli svårt att utföra vissa vardagssysslor, som att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Om du eller någon du känner skulle behöva hjälp eller stöd för att klara sin vardag, så kan de få hemtjänst från Attendo beviljad av kommunen. Titta gärna på den här filmen, så får du tips och råd om hur du går till väga. Det är enklare än du tror att få rätt till hjälp från oss på Attendo.

Attendos äldreboenden i Västerås

Läs mer

Attendo Hagalidsgården

Attendo Hagalidsgården äldreboende i Västerås är inriktat på omvårdnad och omsorg för personer som har en demensdiagnos. Vårt mål är att du som bor här ska uppleva välbefinnande, trygghet och en meningsfull vardag.

Läs mer
Läs mer

Attendo Hammarby äldreboende

Naturnära äldreboende med närhet till fina parker. Vi har återkommande aktiviteter så som gymnastik, bingo, golf, bakning, tipspromenader, balans och styrka, taktil massage och manikyr. Vi har även tillgång till ett fint utegym i vår trädgård där alla som vill kan använda sig av redskapen.

Läs mer
Läs mer

Attendo Södergården

Attendo Södergården ligger på Viksäng i Västerås. Vår målsättning är att du som boende ska känna dig trygg och få omsorg och omvårdnad på det sätt som du önskar. Vi är gärna utomhus i vår trevliga trädgård och vi har även trevliga gemensamma utrymmen inomhus där vi umgås och ägnar oss åt olika aktiviteter.

Läs mer
Läs mer

Attendo Flodinsgården

Attendo Flodinsgården är ett trivsamt äldreboende som ligger i ett naturskönt och lugnt område med en vacker trädgård i stadsdelen Blåsbo i centrala Västerås. Här finns ett brett utbud av aktiviteter där utevistelse och promenader erbjuds dagligen.

Läs mer

Vill du utveckla framtidens viktigaste bransch med oss?

Söker du en arbetsplats där du faktiskt kan vara med och påverka, där din kompetens, ditt driv och engagemang kommer göra stor skillnad? Då har du kommit rätt!

Läs mer

Intresserad av hemtjänst?