Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Hemtjänst Västerås

Vi har erfarna och engagerade medarbetare som hjälper dig med allt från personlig omsorg till service i hemmet. Vi planerar hjälpen tillsammans med dig så att det passar dina behov och önskemål.

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Gotlandsgatan 51

  • 722 44 Västerås

  • Västmanlands län

  • Visa på karta

Fakta

  • Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

    Hemtjänst, Hemsjukvård, Hushållsnära tjänster

Attendo Hemtjänst kunder är mest nöjda i Västerås

Varje år undersöker Socialstyrelsen vad äldre tycker om den hemtjänst de valt som utförare. Vi på Attendo Hemtjänst Västerås är glada över att våra kunder generellt är mest nöjda i Västerås under 2023. Att kunderna känner sig trygga och är så nöjda med våra medarbetares bemötande gör oss stolta!

Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga med den hjälp de får av oss och tycka att det är trevligt när vi kommer!

Om du tycker att det är trevligt med lite sällskap runt matbordet är välkommen till vår restaurang på Hammarby servicehus som är öppen för alla. En lunch i restaurangen kostar 75 kr inklusive måltidsdryck, sallad och kaffe.

Vill du få matlådor hemlevererade som är tillagade i Attendos eget kök kan du ta kontakt med en biståndshandläggare för att få den insatsen beviljad. Maten kostar 58 kr och då ingår även sallad. Är du sugen på en efterrätt kan du köpa till det.

Vi bjuder också regelbundet in till trevliga träffar då vi bjuder på fika och har någon rolig aktivitet. Vi vill också fira högtider tillsammans med dig och kommer att bjuda in dig till tex. jul, påsk och midsommar. Hos oss får du alltid ta med dig en vän eller närstående om du så önskar. 

Om du vill veta mer om vad vi kan göra för dig är du välkommen att ringa oss så kan vi boka in ett personligt hembesök. Vi tar med kaffekorgen!

Vill du veta mer om Attendo hemtjänst Västerås?

Ring oss, måndag - fredag, 8.00 - 16.00 på tel.nr:

020 - 211 300

Birgitta och Ulla har valt Attendo Hemtjänst

Attendo hemtjänst i Västerås är väletablerat och representerat i stort sett i hela staden. Med runt 1000 kunder är man både synlig, omtyckt och nu till och med bäst i klassen. Varje år undersöker Socialstyrelsen vad äldre tycker om den hemtjänst de valt och på Attendo hemtjänst i Västerås kan man sträcka på sig lite extra när man konstaterar att man faktiskt hade de mest nöjda kunderna under året som gick.

"Bemötandet är nog det som är allra viktigast och däri ligger trygghet och omtanke. Jag tror att det är välförtjänt och jag rekommenderar dem varmt för alla som undrar" säger Ulla. 

Läs mer
Quote

Vi har det fint och jag känner mig trygg hela tiden. Det betyder mycket. Jag vill inte byta bort dem för allt i världen!

Devider

Kund på Attendo Hemtjänst Västerås

Stöd i hemmet - dygnet runt

På Attendo Västerås arbetar engagerade medarbetare med olika kompetenser så som vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Vi hjälper dig med allt i från personlig omsorg och service, till sjukvård i hemmet och planerar hjälpen tillsammans med dig så att det passar dina behov och önskemål. Med oss kan du förvänta dig hög kvalitet på vården och omsorgen och ett trevligt och respektfullt bemötande.

Vi erbjuder hemtjänst dygnet runt, hemsjukvård och hushållsnära tjänster.

Med oss ska du känna trygghet i din vardag. Vi ser det som självklart att våra medarbetare bär arbetskläder och synlig ID-bricka för din trygghets skull. Du får allt id en fast omsorgskontakt som du och dina närstående kan vända er till vid frågor och synpunkter. Det är tillsammans med din fasta omsorgskontakt som du planerar dina insatser så att de anpassas efter dina behov och önskemål. 

Läs mer om våra olika verksamheter och tjänster nedan.

Artikel: Inger valde hemtjänst från Attendo
Välkommen till oss på Attendo hemtjänst Västerås!
Välkommen till oss på Attendo hemtjänst Västerås!

Personlig hemtjänst

När du blir äldre kan du komma att behöva hjälp med vardagssysslorna för att kunna känna dig trygg med att bo kvar hemma. Kanske behöver du hjälp med att städa, handla, laga mat eller sköta tvätten. Då kan det vara möjligt att få hemtjänst beviljad av kommunen. Du som bor i Västerås kan då välja Attendo som utförare.

Med mer än 35 års erfarenhet av hemtjänst vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

För att få hjälp av hemtjänsten behövs ett biståndsbeslut. Det får du genom att kontakta en biståndshandläggare i Västerås Stad. Om du redan har hemtjänst men vill byta utförare till Attendo kontaktar du din biståndshandläggare som hjälper dig.

För dig som inte har ett biståndsbeslut erbjuder vi på Attendo hemtjänst även hushållsnära tjänster som du kan beställa med RUT-avdrag från Skatteverket. 

Ansökan om hemtjänst - Västerås Stad

God och näringsrik mat

Priset för en matlåda är 58 kr och då ingår sallad.

Önskar du dessert tillkommer 12 kr.

Det finns alltid fyra rätter att välja mellan samt specialanpassad kost om det efterfrågas.

Menu

Matlagning eller Matlåda för 58 kr

Kost och näring är avgörande för en god hälsa. Vi tillagar gärna maten med dig om det finns önskemål om det. Annars kan vi leverera matlådor från Attendos eget kök. Våra kockar har tillsammans med Attendos dietister skapat en meny.

Läs mer om vårt matkoncept

Attendos hemsjukvård

Vi på Attendo erbjuder också hemsjukvård. Det innebär att du som har svårt att ta dig till en vårdcentral istället kan få hjälp av våra sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter i ditt hem. Vi kan hjälpa dig med dina medicinska behov men även med rehabilitering och fysioterapeutiska insatser. 

Bedömningen görs alltid av Västerås stads bedömningsteam som träffar dig på sjukhus eller i ditt hem.

Du kan själv välja utförare av hemsjukvård. Om du får rätt till hemsjukvård och idag har hemtjänst från Attendo så kommer vi även att utföra din hemsjukvård. Om du har behov av sjukvård i hemmet, ring kontaktcenter Västerås stad 021-39 27 25, eller kontakta din familjeläkare.

 

Läs mer om hemsjukvård i Västerås

Städ eller fönsterputs? Vi förenklar din vardag!

Om du kanske önskar service utöver ditt beviljade bistånd eller inte har något bistånd alls, kan vi erbjuda hjälp i hemmet med olika vardagssysslor. Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer hur ofta du vill ha hjälp och med vad, som till exempel städning, fönsterputs, inköp, tvätt och promenader.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss. Vi drar av skattereduktionen direkt på varje faktura. Du slipper ligga ute med pengarna och vi sköter kontakten med Skatteverket.

Ring oss för att veta mer om priser och vilka tjänster vi kan erbjuda dig för att underlätta din vardag!

020 - 211 300 

Måndag - fredag, 8.00 - 16.00

Läs mer om hushållsnära tjänster

Vad kostar hemtjänst i Västerås?

När du nyttjar hemtjänst betalar du en hemtjänstavgift till kommunen. Maxavgiften är densamma oavsett om du nyttjar privat eller kommunal hemtjänst.

All hemtjänst kostar detsamma oavsett vilken utförare du väljer. Det är alltså inte dyrare att välja en privat utförare än vad det är att välja kommunen. Och maxtaxan gäller likadant för alla.  Prissättningen för hemtjänst bestäms i varje enskild kommun, och även om den kan variera mellan olika kommuner är den alltid inkomstprövad. Det innebär att priset bestäms utifrån dina inkomster. Det finns dock ett maximalt belopp du kan få betala per månad, oavsett var du bor, vilka beviljade insatser och inkomst du har. Aktuella maxtaxebelopp kan du få information om hos din biståndshandläggare. 

Har du frågor om prissättningen kan du vända dig direkt till din kommun. Om du undrar hur du går tillväga för att få ett biståndsbeslut får du gärna ringa oss på 020-211 300 så hjälper vi dig.

Mer om kostnad

Anneli berättar mer

Om du är sugen på en go fika och en pratstund där du kan ställa dina frågor om hemtjänst och hushållsnära tjänster Anneli Norrgrann du skall bjuda hem. En frisk och glad fläkt med Attendo i hjärtat och den som är spindeln i nätet när det gäller förfrågningar kring våra tjänster i Västerås.

– Jag är en av två som svarar på vårt kundvalsnummer och det kan bli en hel del samtal. Första frågan är ofta om jag kan komma över på ett hembesök, och det kan jag ju göra här i Västerås. Jag kommer med min fikakorg och så blir det en diskussion kring vilka insatser man känner man har behov av och hur ofta, säger Anneli.
– Ofta får vi frågan om det är samma person som kommer från gång till gång. För man tycker att det känns tryggt med personal man känner igen och som vet hur man vill ha det när man till exempel städar. Och ibland vill man byta från en annan utförare till oss och då blir det en diskussion i sig. Jag välkomnar verkligen alla samtal och jag försöker möta alla behov och förfrågningar som kommer. 

Vill du ha besök av Anneli?

Fyll i ett intresseformulär här ovan eller ring på 020 - 211 300.

Video poster
Video play button

Så ansöker du om hemtjänst

Det kan vara svårt att veta hur det går till att ansöka om hemtjänst. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig i alla steg!

För många äldre kan det bli svårt att utföra vissa vardagssysslor, som att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Om du eller någon du känner skulle behöva hjälp eller stöd för att klara sin vardag, så kan de få hemtjänst från Attendo beviljad av kommunen. Titta gärna på den här filmen, så får du tips och råd om hur du går till väga. Det är enklare än du tror att få rätt till hjälp från oss på Attendo.

Attendos äldreboenden i Västerås

Attendo Hagalidsgården

Attendo Hagalidsgården

Attendo Hagalidsgården äldreboende i Västerås är inriktat på omvårdnad och omsorg för personer som har en demensdiagnos. Vårt mål är att du som bor här ska uppleva välbefinnande, trygghet och en meningsfull vardag.

Läs mer
Attendo Hammarby äldreboende

Attendo Hammarby äldreboende

Naturnära äldreboende med närhet till fina parker. Vi har återkommande aktiviteter så som gymnastik, bingo, golf, bakning, tipspromenader, balans och styrka, taktil massage och manikyr. Vi har även tillgång till ett fint utegym i vår trädgård där alla som vill kan använda sig av redskapen.

Läs mer
Attendo Södergården

Attendo Södergården

Attendo Södergården ligger på Viksäng i Västerås. Vår målsättning är att du som boende ska känna dig trygg och få omsorg och omvårdnad på det sätt som du önskar. Vi är gärna utomhus i vår trevliga trädgård och vi har även trevliga gemensamma utrymmen inomhus där vi umgås och ägnar oss åt olika aktiviteter.

Läs mer
Attendo Flodinsgården

Attendo Flodinsgården

Attendo Flodinsgården är ett trivsamt äldreboende som ligger i ett naturskönt och lugnt område med en vacker trädgård i stadsdelen Blåsbo i centrala Västerås. Här finns ett brett utbud av aktiviteter där utevistelse och promenader erbjuds dagligen.

Läs mer

Vill du utveckla framtidens viktigaste bransch med oss?

Söker du en arbetsplats där du faktiskt kan vara med och påverka, där din kompetens, ditt driv och engagemang kommer göra stor skillnad? Då har du kommit rätt!

Läs mer

Intresserad av hemtjänst?