• Välkommen till Valla Park
  • Pussel
  • Vacker trädgård

Attendo Valla Park

Matprofil · Gemenskap · Godomsorg · Naturskönt · Engagemang · Empati · Livsglädje · Trivsel

Attendo Valla Park ligger i ett naturskönt område i utkanten av stadskärnan med närhet till Gamla Linköping. Vi har en trevlig trädgård som på somrarna blommar i olika färger samt ett promenadstråk anpassat för gående och rullstolsburna. Vi har mat och måltider som verksamhetsprofil och det genomsyrar hela verksamheten! Vi serverar välsmakande lagad mat som vid tillagningen sprider en härlig doft som stimulerar aptit och sinnen.

Verksamhetschef

Heléne Fornander

Telefon: 072-554 31 04

Kontakt Fler telefonnummer till oss

KONTAKTA OSS

Planeringsansvarig

070 - 96 29 424

  

Demensavdelningar

Avd 1  013 - 207101

Avd 2  013 - 205348

Avd 3  013 - 205782

 

Sjukhemsavdelningar

Avd 4  013 - 206038

Avd 5  013 - 206243

Avd 6  013 - 206264

 
   

 

   
   

Telefon:

070 - 96 29 424

Adress

Vallavägen 12A 582 15 Linköping

  • Katarina Buck

    Katarina Buck

    Undersköterska

    ""Det finns många skäl till att jag valt att arbeta på Valla Park, men jag nämner två. Att få laga mat på Valla Park tycker jag är trevligt. Brukarna uppskattar maten väldigt mycket. På Valla Park arbetas det mycket med värderingsfrågor och värdegrund vilket jag tycker är viktigt.”"

Mat på Attendo Valla Park

På Attendo Valla Park lagas all mat på plats av våra medarbetare på avdelningarna. Vid tillagningen sprids en härlig doft i från köket som ger en hemtrevlig känsla och som stimulerar aptiten och samtal kring maten. Vi serverar varierande och välsmakande måltider och lägger stort fokus på att maten ska vara av hög kvalité och att du som boende är delaktig i matsedel och i vad som serveras. Vi lägger stor vikt vid att ha en trevlig måltidsmiljö. För att göra skillnad på vardag och helg serverar vi lite festligare mat och dukar extra fint på helgerna och under högtider.

Mer information om Attendo Valla Park

Boende

Attendo VallaPark består av tre sjukhemsavdelningar med 24 lägenheter på övre plan och tre demensavdelningar med 26 lägenheter på nedre plan.

Här bor du i egen lägenhet som du möblerar med dina egna möbler. Varje lägenhet är utrustad med vårdsäng.Lägenheten är ca 38 kvm fördelat på 1rum med pentry, duschrum, tvättmaskin och torkskåp. Garderober finns och källarförråd ingår. Högt i tak och 48/50 lägenheter har uteplats/balkong. 

Nytt trådlöst larmsystem är installerat 2019 . Wifi finns i allmänna utrymmen och fiber är framdraget 2019.Ytskikt i allmänna utrymmen är renoverade 2019 vilket genererar ljusa,fräscha lokaler.Ny automatiserad belysning monterad i korridorer med nattbelysning.

Gemensamt aktivitetsrum på övreplan där det 5dgr/v finns planerade aktiviteter anordnade av någon av våra aktivitetsombud.På övre plan finns även ett behandlingsrum för frissa, fotvård och manikyr. Alla avdelningar har ett gemensamt kök och vardagsrum för samvaro. Både kök och vardagsrum har utgång till altan eller balkong.

Besök Linköpings kommun här.

 

 

Omsorg & Aktiviteter

När du flyttar hit bjuds du in på ett välkomstsamtal där du får träffa verksamhetschef, sjuksköterska och kontaktperson. Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras.Kontaktperson ansvarar för genomförandeplanens uppdatering 1-2ggr/per år samt vid behov. Kontaktpersonen ska ha regelbunden kontakt med närstående gällande både stort och smått.

Vi erbjuder gemensamma aktiviteter fem dagar i veckan samt enskilda aktiviteter och/eller i mindre grupper.

De aktiviteter som erbjuds är bland annat sång och musik,föreläsningar,bingo,gymnastik,promenader,bakning,matlagningsgrupp,trädgårdsgrupp,filmvisning,spa,fruktprovning mm,mm

Traditioner på VallaPark : Midsommarfirande med klädsel av stång och uppträdande av Folkungagillet,Dans till spelmansmusik på dansbanan i Gamla Linköping,Kåldolmensdag,Nobelmiddag,Linköpings Lucia kommer och så även getterna från Lilla Valla! Några gånger per år ordnar vi besök till Domkyrkan.

 

 

 

Medarbetare

Attendo Valla Park leds av en Verksamhetschef och medarbetargruppen består av en planeringsansvarig undersköterska,sjuksköterskor,fysioterpeut, arbetsterapeut,våningsansvariga undersköterskor,undersköterskor,vårdbiträden och aktivitetsbiträden. Dagtid 8-17 må-fre finns sjuksköterska på plats, övrig tid kontaktas joursjuksköterska.Patientansvarig läkare från Valla vårdcentral besöker verksamheten 1ggr/v. Övrig tid kontaktas läkare vid behov. Rehabpersonal finns på plats några dagar i veckan samt vid behov.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

 

 

 

 

 

Vill du bo på det här boendet?

1
step1-icon

Biståndsbedömning

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

2
step2-icon

Välj utförare

Välj ett boende eller utförare av hemtjänst som passar dig. Kontakta oss gärna för att se våra verksamheter.

3
step3-icon

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende eller utförare av hemtjänst meddelar du din biståndsbedömare.

4
step4-icon

Vi tar kontakt med dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning eller hemtjänst